Får 755 miljoner – tack vare Rooney

Sneijders nya drömkontrakt

FOTBOLL

Wesley Sneijder blev den bäst betalde holländske fotbollspelare någonsin när han skrev på ett nytt femårskontrakt med Inter.

Enligt Sunday Mirror kan mittfältaren tacka Manchester Uniteds Wayne Rooney för det.

Engelsmannen nya avtal med Manchester United har pressat upp lönenivåerna bland världens bästa.

Foto: AP

Enligt Sunday Mirror ville Inter ursprungligen inte ens närma sig den makalösa lönenivå som Wesley Sneijder nu belönats med. Tidigare var det nästan uteslutande Manchester City och Chelsea som låg på de summorna men när Manchester United hostade upp 140 miljoner kronor om året för att få behålla Rooney förändrades även Sneijders förhandlingsposition.

Kunde ha lämnat Inter

Tidningen skriver att Rooneys nya superlön kan förändra lönenivåerna i fotbollen. Sneijder, som av många tippas bli utsedd till världens bäste fotbollsspelare i år, jagades av ett koppel av storklubbar och fick en kanonsits när han skulle förhandla med Inter.

När Rooney fick sin nya drömlön ville inte holländaren vara sämre. Enligt Sunday Mirror landade lönen därför, tack vare Rooney, på makalösa 151 miljoner kronor om året över fem år.

Totalt värde på 755 miljoner

Inter var tvungna att töja sin plånbok till nya nivåer för att riskera att förlora sin guldklimp. Nu är Sneijder den bäst betalde holländske fotbollsspelaren tack vare sitt kontrakt med ett totalt värde på 755 miljoner kronor.

Kanske läge att skicka en bukett blommor till en Rooneys bostad utanför Manchester.

ARTIKELN HANDLAR OM