”Man värvar inte en sådan spelare”

Berlusconi får kritik från konkurrenten

FOTBOLL

Napoli är på väg att bli en stormakt i italiensk fotboll igen.

Nu kritisera ligafemmans president Aurelio De Laurentiis konkurrenten Milan och dess ägare Silvio Berlusconi för värvningen av Zlatan Ibrahimovic.

– Du kan inte köpa en spelare som genast gör hela skillnaden, säger De Laurentiis till Football Italia.

Foto: AP

Zlatan Ibrahimovics intåg i Milan har debatterats. Svensken har gjort succé men kritiker menar att Ibrahimovics stora roll gör resten av lagets spel lidande.

Coachen som bestämmer

Svensken värvades sent på transferfönstret efter en direkt önskan från Milans president Silvio Berlusconi. Nu säger Napolis president Aurelio De Laurentii att han aldrig skulle gjort en liknande värvning till ligafemman.

– Jag är väldigt lugn och gör ingenting som inte coachen ber mig om. Vi kan vara oense om spelare och kvalitén på värvningarna men du köper inte en spelare som genast gör hela skillnaden, säger Aurelio De Laurentiis.

”Är tydligt”

Presidenten menar att coachen alltid måste vara den som bestämmer och att det är skadligt att anpassa ett helt lag efter en superstjärna.

– Exemplet med Ibrahimovic är tydligt. Vi måste vara väldigt försiktiga. Jag väljer en ledare som coach och han är den som säger åt mig vad han vill ha: vem som går och vem som stannar.

ARTIKELN HANDLAR OM