Galliani: Vi har bara råd med en "Ibra-lön"

Här tar Milans president död på transferryktet om Kaká

Foto: AP
Zlatan Ibrahimovic tillsammans med Adriano Galliani.
FOTBOLL

Brassen Kaká, 28, ryktas vara på väg tillbaka till Milan.

Men Adriano Galliani sätter nu stopp för det – på grund av Zlatan Ibrahimovic, 29.

– Vi har bara råd med en "Ibra-lön", säger Milanbossen.

Kaká har inte haft någon speciellt lyckad sejour i Real Madrid. Skador har förstört mycket, och Madridklubben sägs nu vilja bli av med brassestjärnan.

När mittfältarens pappa i förra veckan var på plats på San Siro ökade spekulationerna lavinartat angående en återkomst till Milan för Kaká.

”Tjänar för mycket...”

Men Adriano Galliani säger nu att en övergång skulle bli för dyr.

– Jag är ledsen över att Kaká har problem i Madrid, men han skulle behöva gå ner väldigt mycket i lön för att kunna återvända till Milan. Han tjänar för mycket i Real Madrid för att Milan ska kunna matcha det, speciellt sett till att de i Spanien betalar mindre skatt också.

Silvio Berlusconi har återigen börjat satsa rejäla summor på sitt Milan, men klubben, som har haft de högsta lönerna i ligan, har på senare år också fått ner lönekostnaderna rejält.

– Vi kan bara tillåta oss att ha spelare med en lön som Zlatan Ibrahimovic, säger Galliani.

Zlatans årslön: 80 miljoner

Svensken gick ändå ner rejält i lön i somras för att få lämna Barcelona. Enligt Gazzetta dello Sport tjänar han 80 miljoner kronor om året i Milan, vilket motsvarar sju procent av klubbens lönebudget för spelarna.

Men med fem poängs ledning före Inter hyllas Ibrahimovic av Milans vicepresident.

– Han är en gladiator, precis som Gattuso. Zlatan är i perfekt fysisk form för tillfället och då har han alltid presterat bra, säger Galliani till Rai.