Roma klädde av ärkerivalen

Vann Romderbyt efter segermål på straff

1 av 5 | Foto: TV4 SPORT
FOTBOLL

Roma klädde bokstavligt tala av Lazio och vann det prestigeladdade derbyt mot ärkerivalen.

Marco Borriello blev stor hjälte från straffpunkten efter att Stephan Lichtsteiner stoppat ett skott med handen i straffområdet.

Domaren hade svårt att inte blåsa för hands efter 50 spelade minuter. Lazios ytterback Stephan Lichtsteiner stoppade ett skott med handen och gjorde inget jättebra jobb med att försöka maskera det.

Samtidigt som domaren tvekade för en sekund föll Lichtsteiner till marken och höll sig för just handen. Skottet tog illa och schweizaren fick behandling för att kunna fortsätta matchen.

Solklar straff

Straffen var solklar men Marco Borriello höll på att bränna chansen. Målvakten Fernando Muslera gick rätt och borde ha tagit straffen men bollen smet under Lazio-målvakten.

En lika tydlig situation missades dock av domaren i den första halvleken. Lazio-försvararen Andre Dias fick då sin tröja fullständigt sönderdragen av Romas Jeremy Menez men domaren friade – trots de minst sagt tydliga bevisen på regelvidrigheten.

Dias tvingades byta tröja men inget hjälpte för Lazio som förlorade matchen med 0-1. Milan bjuds nu återigen in i titelkampen.

ARTIKELN HANDLAR OM