”Milan och Real överens om Kaká”

Problemet: Lönen på 320 miljoner

FOTBOLL

Enligt El Mundo Deportivo har Milan fört förhandlingar med Real Madrid i två månader kring en övergång för Kaká.

Klubbarna sägs nu vara överens om övergångssumman och bara ett problem återstår: Kakás lön på totalt 320 miljoner.

Milan har de senaste dagarna dementerat att Kaká skulle vara på väg till klubben med hänvisning till 28-åringens skyhöga lön. Enligt El Mundo Deportivo är det inte hela sanningen.

Kostade 570 miljoner

Tidningen skriver att klubben har förhandlat med Real Madrid i två månader kring övergången och nu är överens om en övergångssumma mellan 170-260 miljoner. En rejäl ”rabatt” jämfört med de 570 miljoner Real betalade Milan för stjärnan 2009.

Problemet som återstår är nu Kakás lön på 80 miljoner kronor netto årligen. Brassen har fyra år kvar på kontraktet med Real Madrid och Milan har inte råd att ta över lönen som totalt alltså landar på omkring 320 miljoner kronor.

”Bara råd med en Zlatan-lön”

– Jag är ledsen över att Kaká har problem i Madrid, men han skulle behöva gå ner väldigt mycket i lön för att kunna återvända till Milan. Han tjänar för mycket i Real Madrid för att Milan ska kunna matcha det, speciellt sett till att de i Spanien betalar mindre skatt också, säger vice-presidenten Adriano Galliani.

– Vi kan bara tillåta oss att ha spelare med en lön som Zlatan Ibrahimovic.

Både Real och Milan hoppas nu att Kaká ska gå med på att gå ner i lön. Det är enligt EL Mundo Deportivo lösningen till hela affären.