Ny succé för Carlsén

Men skåningen kan få lämna i sommar

Foto: FOTO: DANIEL PERSSON
Sebastian Carlsén. FOTO: DANIEL PERSSON
FOTBOLL

Sebastian Carlsén fortsätter att imponera i Inter. I måndags var han med och vann Italiens mest prestigefyllda ungdomsturnering i Viareggio.

– Det är en svår turnering, det är den och ligan som presidenten vill att man ska vinna, säger Carlsén, som trots framgångarna inte vet om han får vara kvar i Inter efter sommaren.

Turneringen avgörs i samband med en karneval i orten Viareggio. Största lagen i Italien samt topplag från andra länder, till exempel Tottenham, är med och slåss om den prestigefyllda titeln. Efter två veckor med matcher spelades finalen i måndags.

Sebastian Carlsén, som flyttade från Helsingborg till Italien som 16-åring, hoppade in sista halvtimmen när Inter vann mot Fiorentina med 2-0 i finalen.

– Det är en svår turnering med sju matcher på två veckor. Det går inte att vara med hela tiden, det är viktigt att ha en stor trupp. Jag gjorde fyra-fem matcher och det kändes riktigt bra, säger Carlsén till Sportbladet.

För Inter var det en efterlängtad turneringsseger.

– Det är en av de största sakerna man kan vinna, vi har fått mycket beröm av presidenten (Massimo Moratti) och tränaren Leonardo. Det vill att man ska vinna Liga Primavera och den här turneringen, säger, Carlsén.

– Jag tror att det här var sjätte titeln för Inter, de har inte vunnit sedan Balotelli var med och vann för tre år sedan.

Nära spel med a-laget

I januari 2010 blev skåningen uttagen i a-lagstruppen för första gången. José Mourinho, som då tränade laget, valde att plocka med svensken mot Bari i Serie A. Det blev tyvärr ingen speltid då men 20-åringen är nu återigen nära en plats på bänken.

– Först hade jag ett ettårskontrakt och sedan köpte Inter loss mig, då skrev jag på ett treårskontrakt med a-laget. Så jag tränar en hel del med a-laget, säger Carlsén.

– Jag åkte med till matchen mot Sampdoria borta, då var jag uttagen i truppen. Men jag fick sitta på läktaren och se matchen.

Tror du på fler chanser?

– Absolut, det är det jag strävar efter. Det räcker ju att någon blir skadad. Det är inte så lätt att flytta på Cambiasso, Stankovic, Motta, Zanetti och de grabbarna.

Rafael Benitez tog över Inter inför säsongen, men spanjoren fick bara var kvar ett halvår. Han ersattes av förre Milan-tränaren Leonardo.

– Jag gillar honom, han är en riktigt bra tränare. Det är lättare att ha bra kontakt med honom än med Benitez, säger Carlsén.

Osäker framtid i Inter

I Primavera-laget är 20-åringen helt ordinarie. Trots a-lagskontrakt och kontinuerligt spel i ungdomslaget vet han inte var han spelar nästa säsong.

– Jag vet inte hur det blir till sommaren. Det är mitt sista år i Primavera så det måste bli antingen a-laget eller utlåning. Inter kommer inte att bestämma sig förrän i sista sekunden.

Hur känns det?

– Det är lite jobbigt att inte veta. Men det gäller att jag fortsätter att göra bra ifrån mig som jag kan. Det kanske är bättre att komma till en liten klubb och få speltid än att sitta på bänken i Inter.

ARTIKELN HANDLAR OM