Toppen, Milan

Zlatans straff tog laget till serieledning

Foto: BILDBYRÅN
Målvakten åt rätt håll, men Zlatans straff gick i mål.
FOTBOLL

MILANO. Bäst på planen.

Det omdömet får Zlatan i dag av Gazzetta dello Sport.

Milans tränare Max Allegri konstaterar nöjt:

– Det här ger självförtroende inför derbyt.

Foto: REUTERS

Ett mål och en målgivande passning. Höga betyg och omdömet ”Bäst på planen” i Italiens största sporttidning. Och – inte minst – Milan i serieledning. En bra onsdagskväll i tjänsten för Zlatan Ibrahimovic.

– Det var en viktig match det här. För de tre poängen och läget i tabellen men också för lagmoralen. Därför valde jag också att inte vila Ibrahimovic, säger Milans tränare Max Allegri.

Tvärt emot vad många på förhand trott spelade Zlatan därför från start – och med facit i hand kan Allegri konstatera att det var rätt val.

Enkelt för Robinho

Den svenske anfallaren inledde dock inte särskilt bra och märktes inte nämnvärt i första halvlek. Det var först efter att Palermo kvitterat och Milan var mer pressat som Zlatan vaknade till på allvar.

Först satte han, med perfekt precision, straffen som återgav Milan ledningen. Sen gjorde han hela förarbetet till 3–1, Robinho behövde i princip bara finnas på plats och kunde sen skicka tackkort till Zlatan.

Det här var bra för självförtroendet i gruppen, efter förlusten hemma mot Juventus behövde vi vinna här på San Siro, sa Allegri på presskonferensen efteråt.

Matchvinnaren Zlatan verkade däremot ha bråttom och gick raskt igenom intervjuzonen sent i går kväll.

Hyllades i tv

Sportbladet talade senare med Gazzetta dello Sport och fick ta del av Zlatans betyg. Han får där i dag 6,5 av 10. Omdömet lyder ”bäst på plan”. I fotbolls-programmet Controcampo fick Zlatan också beröm i natt och sades, inte oväntat, vara den spelare som är viktigast för Milan i derbyt.

Ett derby som både Pato och Inzaghi verkar missa.

– Pato har en muskelskada och Inzahgi har gjort illa knät, de missar några matcher tyvärr, säger Allegri.

ARTIKELN HANDLAR OM