”Ronaldinho bad laget om ursäkt”

Stjärnan förlåten för skandalen

Foto: LA REPUBBLICA
Här filmas Ronaldinho, klockan 02.20, i Milano – bara dagar före match.
FOTBOLL

Ronaldinho filmades tidigt på fredag morgon vid en nattklubb i Milano, en skandal som fått stor uppmärksamhet i italiensk press.

30-åringen kritiserades av tränaren Massimiliano Allegri och bänkades mot Fiorentina.

Men i slutminuterna blev brassen förlåten och fick göra ett kort inhopp i segermatchen.

– Ronaldinho bad om ursäkt för att han varit ute sent på kvällen två dagar före matchen och det var viktigt eftersom det sänder en viktig signal till laget, säger Allegri till Milan News.

Filmen är filmad med en mobilkamera och visar Ronaldinho på äventyr Milanos nattliv bara dagar innan den viktiga matchen mot Fiorentina. Managern Massimiliano Allegri kritiserade brassen hårt när skandalen briserade.

– Det kan hända någon gång om en middag drar ut på tiden men det här är inget beteende för en toppidrottsman, sade Allegri.

Petades i matchen

Redan då öppnade tränaren för att bänka 30-åringen.

– Jag har svårt att se att jag spelar med alla tre på en gång: Ibra, Robinho och Ronaldinho.

När Milan offentliggjorde laget till matchen mot Fiorentina fanns mycket riktigt Ronaldinho inte med i startelvan. Istället blev det Zlatan Ibrahimovic och Robinho på topp.

”Din plikt att engagera dig”

Ronaldinho gömde sig i sin tur bakom sin halsduk när kamerorna filmade bänken. Men i slutminuterna fick brassen ändå göra ett kort inhopp.

– Ronaldinho bad om ursäkt för att han varit ute sent på kvällen två dagar före matchen och det var viktigt eftersom det sänder en viktig signal till laget. Det är din plikt, om du är utanför laget, att du engagerar dig och återta din plats precis som Flamini, Ambrosini och Yepes. Jag tror inte att det är några problem när jag ska ta ut laget och jag gör det för Milans bästa, säger Allegri.

ARTIKELN HANDLAR OM