Tränaren: Vi är inte beroende av Zlatan

Allegri slår ifrån sig kritiken: ”...men självklart är han oerhört viktig”

FOTBOLL

GENUA. Sådant Milan, sådan Zlatan.

Det började mycket bra men slutade i besvikelse.

I dag får Zlatan medelbetyget 6 i de största italienska sporttidningarna.

– Tyvärr är det två halvlekar i fotboll, säger Milans tränare Allegri.

Foto: Foto: AFP
viktig Zlatan har varit lysande i Milan de senaste matcherna, men i 1–1-matchen mot Sampdoria fick han lämna planen mållös.

En mycket stark första halvlek från Milan och med Zlatan som i halvtid låg på höga 7,5 i betyg. Men i andra halvlek lyckades Milan inte upprätthålla samma intensitet samtidigt som Sampdoria aldrig gav upp. Trots 1–1 var Milans vice president Galliani ändå nöjd när han efter matchen kommenterade matchen som han såg på plats i ett kallt Genua.

– Grabbarna gör det här mycket bra, vi har stora saker på gång, även om vi tappade segern just i kväll, säger Galliani.

Reportrarna kritiska

Milans tränare Max Allegri höll inte med de reportrar som efteråt undrade om laget inte blivit allt för Zlatan-beroende. Efter mål i tre matcher i rad stod Zlatan för en assist mot Sampdoria men inget eget mål – och då blev det heller ingen seger.

– Vi är inte Ibra-beroende, men självklart är han oerhört viktig för oss, säger Allegri.

Tappade i andra

Zlatan får i dag betyget 6 av 10 i Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport, Italiens största och näst största sporttidning. Han låg högre i halvtid men sänktes efter matchen – liksom resten av Milan. Allegri säger ändå:

– Vi tar med oss mycket positivt från den här matchen. Vi gjorde ett misstag när de gör mål men annars är det på många sätt säsongens bästa match.

ARTIKELN HANDLAR OM