”Robinho spelar också mycket men han orkar”

Allegri om Zlatans behov av vila

FOTBOLL

När Milan möter Bari på söndagen kan Zlatan Ibrahimovic få vila.

Managern Massimiliano Allegri säger att bara Alexandre Pato är given men vill inte höra att ”Ibra” är trött.

– Robinho har också spelat mycket men har en otrolig energi, säger Allegri till Milannews.

Zlatan Ibrahimovic har de senaste veckorna känt av en trötthet på grund av Milans intensiva spelschema, något svensken återigen påpekade efter förlusten mot Tottenham i Champions League. Men managern Massimiliano Allegri ville inte lyssna på en journalists påstående att Zlatan borde få vila under lördagens presskonferens.

”En otrolig energi”

– Som jag sagt är det bara normalt att spelarna är lite trötta. Robinho har också spelat mycket men har en otrolig energi, säger Allegri.

I söndagens tidiga match mot Bari flaggar ändå italienaren för att Ibrahimovic kan få vila. Det är nu istället en annan anfallare som tagit den enda givna platsen i Milans startelva.

”Pato kommer spela”

– Pato kommer garanterat att spela. De andra har jag inte bestämt mig för.

Tycker du fortfarande att Zlatan gör sin bästa säsong?

– Verkligen. Det är normalt att han blir lite trött. Men vi har fortfarande många fräscha spelare som (Antonio) Cassano, Pato och (Mathieu) Flamini. Det är slutet på säsongen och de här spelarna är viktiga. (Clarence) Seedorf har också spelat mindre än tidigare säsonger och de är alla värdefulla.

Milan saknar Kevin-Prince Boateng och Marek Jankulovski på grund av skador. Sedan tidigare är även Nicola Legrottaglie, Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo och Pippo Inzaghi borta.

ARTIKELN HANDLAR OM