Svenskar stoppas från Milanoderbyt

Milan ändrar biljettregler

Foto: AP
FOTBOLL

Tusentals har köpt paketresor till det superheta derbyt mellan Milan och Inter.

Men de kan börja planera för en annan aktivitet den 3 april.

Det efter att Milan beslutat att enbart sälja biljetter till klubbmedlemmar och stoppa alla andra.

– Det är väldigt sorgligt, säger vd:n på Skandinaviens största fotbollsresearrangör.

Tusentals svenskar är drabbade, och många är i detta nu fortfarande ovetandes om att deras drömresa till Milano för att se Zlatans Milan mot Inter inte kommer att bli av.

På förmiddagen i dag meddelade nämligen Milan via sin hemsida att biljetterna, som började säljas den 8 mars, är reserverade för klubbmedlemmar och de 280 000 med Rossonerikort. Anledningen är att man vill säkra att endast ”äkta anhängare med passion och kärlek” kommer närvara i det viktiga mötet.

”Försökt göra allt vi kan”

Steve Perryman Sport Travel är Skandinaviens som största arrangör av fotbollsresor fick beskedet från Milan i fredags och har i dag börjat meddela sina kunder.

– Det är väldigt sorgligt. Vi har försökt göra allt vi kan men problemet är man måste ha varit medlem i Milans klubb innan beslutet kom, så det går inte att tillgodoräkna sig biljetterna, säger vd:n Tommy Gustafsson och berättar att de drabbade kan välja om de vill avboka och få pengarna tillbaka eller åka på en annan fotbollsresa.

”Snopet som fan”

En av alla drabbade svenskar är Anders Deremar från Tierp, som köpte resan redan i november förra året. Men när han inte fått några informationspapper om hotell och dylikt ringde han upp researrangören själv.

– De sa att polisen hade stoppat försäljningen av biljetter. I stället blev vi erbjudna en annan match som är som en medioker allsvensk match, det känns snopet som fan, säger Anders Deremar som skulle fira sin 60-årsdag med fyra vänner och bokat en resa via OneTouchTravel.

Berlusconi bakom portningen?

– Det tas ganska många märkliga beslut i Italien genom åren och det här är bara ett av dem. Jag hörde något om att Berlusconi låg lite risigt till och att det här skulle vara ett sätt för honom att visa han prioriterar italienare, Milanobor och och Milanfans, säger Tommy Gustafsson till Sportbladet.

Som klen tröst för alla som portas är att Zlatan ändå inte kommer att spela på grund av avstängningen på tre matcher.

– Det betyder lite för en del kanske men det är fortfarande tråkigt att klubben gör som de gör.