Så ska Milan fria Ibrahimovic

Ska bli spelklar till derbyt med hjälp från superjurist

Foto: Bildbyrån
Zlatan får syna det röda kortet.
FOTBOLL

Här är mannen som ska få Zlatan speklar till derbyt.

Stjärnadvokaten Leandro Cantamessa jobbar nu med överklagandet.

Milan har gott hopp om att kunna få Zlatan friad.

– Straffet är orimligt hårt, säger Adriano Galliani.

Foto: AFP
Zlatan Ibrahimovic.

Milan har inte gett upp hoppet om att få Zlatan spelklar till derbyt mot Inter den 3 april.

I går kom disciplinämndens beslut: ”Ibra” stängs av i tre matcher och missar inte bara Palermo nästa helg och derbyt utan även Fiorentina-mötet helgen efter.

– Vi tycker att straffet är övertydligt överdrivet, säger Adriano Galliani till Gazzetta dello Sport.

Milans vice president låter förstå med det uttalandet att klubben tyckeratt det ligger ”politik” i avstängningen av Zlatan. Man menar att han straffas för hårt därför att spelare som Napolis Lavezzi och Inters Chivu nyligen tilldömts hårda straff och att disciplinnämnden vill signalera utåt att Milan-stjärnan inte ska slippa undan.

Linje – överdrivet

Skulle Zlatan bara fått en matchs avstängning hade protesterna blivit våldsamma. Det visade också uttalandet från Inters president Massimo Moratti i går:

– Regelverket säger klart vad som gäller i fall som detta.

Enligt Sportbladets källor blir Milans försvarslinje just den att straffet är överdrivet hårt just av ”politiska” skäl, mot andra toppklubbar.

Känner optimism

Klubbens mycket erfarne och skicklige advokat Leandro Cantamessa kommer att lägga upp Zlatans försvar med utgångspunkten att straffet inte alls står i proportion till hans agerande. Baris Marco Rossi skadades inte när Zlatan slog till honom i magen vilket Milan också kommer att peka på.

Leandro Cantamessa var den som skötte efterspelet kring Gattuso-bråket efter Tottenham-mötet i februari.

Cantamessa är känd för sin skicklighet och Sportbladets kontakter i Milano sa i går kväll att Milan ännu känner ”optimism” och inte gett upp hoppet om Zlatan ska kunna spela derbyt.

Eftersom ”Ibra” oavsett överklagandet inte får spela mot Palermo i helgen kommer Milan troligen inte att skynda på processen utan Cantamessa vill i lugn och ro jobba med överklagandet.

Det innebär att det med stor sannolikhet inte är klart så att beslut kan lämnas nu på fredag utan troligen först nästa fredag, den 25 mars.

FAKTA

/Det här är Cantamessa

Leandro Cantamessa är född 1948 och har arbetat som advokat sedan 1974.

Han var en av de allra första advokaterna i Italien som kom att ägna sig åt ”sportsjuridik” med alltifrån överklaganden av disciplinära ärenden till juridiska tvister kring tv-rättigheter från matcher.

Han arbetar sedan länge för Milan.

Advokatbyrån ”Studio legale Cantamessa” ligger på Milanos paradgata, Via Montenapoleone.

Byrån grundades 1945 av Leandro Cantamessas far Renzo Cantamessa

Även Leandros son Lorenzo arbetar i firman och var bland annat tillsammans med Zlatans agent Mino Raiola på plats i Holland och skötte allt juridiskt kring Emanuelsons övergång till Milan.

Leandro Cantamessa och hans assistenter färdigställer nu överklagandet med huvudinriktning på att straffet är för hårt i förhållande till Zlatans agerande. Troligen kommer Milan inte att skynda på med överklagandet och därmed fattas heller sannolikt inget beslut förrän nästa fredag, den 25 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM