Zidane drar på sig Juve-tröjan igen

Spelar med Ravanelli & Gentile

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Zinedine Zidane i Juve-tröjan 2000.
FOTBOLL

På onsdag nästa vecka drar Zinedine Zidane på sig Juventuströjan igen.

Men det handlar inte om någon sensationell comeback utan om en välgörenhetsmatch där också Fabrizio Ravanelli och Claudio Gentile kommer spela.

Det är Juventus som tillsammans med Torino, kommunen Turin och Fondazione Vialli e Mauro kommer anordna en välgörenhetsmatch för att samla in pengar till forskning om nervsjukdomen ALS (amyotrofisk lateralskleros). Det är en väldigt ovanlig sjukdom och endast 0,01 % av jordens befolkning lider av den. Den mest kände är fysikern Stephen Hawking.

Inga dåliga namn

I eventet som döpts till SLAncio di Vita kommer forna spelare att dra på sig Juventus- och Torinotröjorna igen. Och det är inga dåliga namn som finns med. I Juve-laget, som tränas av Marcello Lippi, kommer Fabrizio Ravanelli, Claudio Gentile, Massimo Mauro, Antonio Cabrini, Massimo Carrera, Pietro Vierchowod, Stefano Tacconi och Zinedine Zidane spela.

Spelas på Stadio Olimpico

I Torino finns spelarna Paolo Pulici, Claudio Sala, Francesco Graziani, Roberto Salvadori, Renato Zaccarelli, Rafael Martin Vazquez, Leo Junior, Antonino Asta, Gianluigi Lentini, Diego Fuser, Silvano Denedetti, Andrea Silenzi, Ruggiero Rizzitelli, Marco Ferrante och Luca Marchegiani. Tränaren är Emiliano Mondonico.

Matchen spelas onsdagen den 23 mars på Stadio Olimpico.