Ibrahimovic borta – då förlorade Milan

”Vi saknade Ibra”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är avstängd tre matcher efter sin fula smäll mot Bari.

Svenskens betydelse för Milan blev tydlig när Palermo på lördagen slog serieledaren med 1-0.

– Vi saknade Ibra i kväll men vi kunde ha gjort mer, säger tränaren Massimiliano Allegri enligt Milannews.

Palermos president Maurizio Zamparini sade inför matchen mot Milan att gästerna ”borde vara glada att Zlatan Ibrahimovic inte spelar”.

”Zlatan har blivit en tyngd”

– I de senaste matcherna har svenskens blivit en tyngd på deras axlar, sade Zamparini.

Väl på planen syntes något helt annat. Alexandre Pato och Antonio Cassano hade hopplöst svårt att skapa chanser med Clarence Seedorf i rollen som släpande anfallare. Det var istället Gennaro Gattuso och Mathieu Flamini som fick, och missade, de bästa chanserna när Milan förlorade mot Palermo.

– Vi saknade Ibra i kväll men vi kunde ha gjort mer. Nu måste vi analysera varför det inte gick vår väg men vi leder fortfarande ligan, säger Milans tränare Massimiliano Allegri enligt Milannews.

”Fortfarande favoriter”

Dorin Goians mål i den tionde minuten efter en hörna blev matchens enda. En tung förlust för Milan som nu kan tappa en del av sitt fem poäng stora försprång till ärkerivalen Inter.

Nederlaget visar också Ibrahimovics betydelse för klubben. 29-åringen har spelat 27 av lagets 30 ligamatcher under säsongen och leder lagets interna skytteliga på 14 mål.

Nu måste Milan hitta en ny väg inför det kommande derbyt mot Inter den 2 april. Annars kan ärkerivalen vara både ikapp och förbi innan svensken kommer tillbaka till spel efter sin avstängning.

– Jag är fortfarande övertygad om att vi kan vinna Scudetton. Laget har inte slutat krig och vi är fortfarande favoriter, säger Allegri.

FAKTA

Milans ligaförluster:

0-1 mot Palermo den 19 mars

0-1 mot Roma den 18 december

1-2 mot Juventus den 30 oktober

0-2 mot Cesena den 11 september