Nobbar Helsingborg – för miljonkontrakt

”Blir så här när allsvenskan inte vill satsa på talanger”

FOTBOLL

André Möllestam lämnar, trots anbud från Helsingborgs IF, svensk fotboll.

Sportbladet kan avslöja att 19-åringen får mellan fem och tio miljoner kronor för ett treårskontrakt med italienska AC Lumezzane i serie C.

– Det blir så här när de allsvenska klubbarna väljer att inte satsa på talanger, säger rådgivaren Suleman Saleemi till Sportbladet.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
André Möllestam.

André Möllestam lämnade Sverige i ung ålder för att bli ungdomsproffs i Lecce. Förra säsongen återvände försvararen till Brommapojkarna men lämnar nu alltså svensk fotboll igen.

”Är lycklig”

Sportbladet kan avslöja att talangen är klar för AC Lumezzane i serie C. Möllestam var på provspel med Livorno i Italien men kom då istället i kontakt med Lumezzane som slåss om uppflyttning till Serie B.

– André är lycklig och trivs i Italien. Jag kan tycka att det är lite synd men det blir så här när de allsvenska klubbarna väljer att inte satsa på talanger. De vill ha rutinerade spelare och då blir det här resultatet, säger Möllestams rådgivare Suleman Saleemi till Sportbladet.

Förde samtal med Helsingborg

Sportbladet kan avslöja att talangen även hade kontakt med Helsingborg innan övergången. Skånelaget ville dock låta Möllestam få speltid i klubbens samarbetsklubb Ängelholm i superettan vilket försvararen tackade nej till.

Istället blir det nu ett nytt äventyr i Italien. Enligt Sportbladets uppgifter är Möllestams treårskontrakt med Lumezzane värt mellan fem och tio miljoner kronor.

– Jag vill inte kommentera det av respekt för klubben och André. Men rent ekonomiskt går det inte att slå kontraktet han fått men även fotbollsmässigt är serie C bra. Det håller minst samma klass som allsvenskan och definitivt bättre än superettan, säger Saleemi.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A