Milan rycker - Inter borta från guldjakten

...men Napoli jagar ännu

1 av 5
FOTBOLL

Avstängd men på plats för att ge lagkamraterna sitt stöd.

Det var Zlatan i går kväll.

Han fick se ett Milan som ryckte i toppen.

– Men Napoli är fort-farande med, det får vi inte glömma, säger Milans tränare Allegri.

En seger med 3–0 som lika gärna kunde ha blivit flera mål större. Milan vann lekande lätt i går kväll hemma, mot ett Sampdoria som börjar bli riktigt illa ute.

– Det var viktigt att vinna i kväll. Men Napoli är fortfarande med, fem matcher återstår och nu får vi se vad som händer i Napolis match mot Udinese, sa Allegri till italiensk tv i går kväll.

Seedorf, Cassano och Robinho, det var kvällens målskyttar för Milan. Cassano brände även ett jätteläge men njöt främst av straff-målet mot sin gamla klubb och firade med att suga på tummen – en hyllning till nyfödde sonen Christopher.

Zlatan såg på

Zlatan var, enligt Sportbladets Milan-kontakter, på plats på San Siro, liksom bland andra Filippo Inzaghi. För att se matchen och för att visa sina lagkamrater stöd.

Samtidigt som Milan vann förlorade Inter borta mot Parma med 2–0. Nerazzurri är i rejäl gungning efter det nesliga uttåget ur Champions League och är nu åtta poäng efter Milan i kampen om ligatiteln.

Allegri fick i tv frågan om han hade något att hälsa till Inter-tränaren Leonardo.

– Vad jag ska säga? I detta läge tänker alla på sitt lag. Också för att inget är klart än, vi kan komma att förlora matcher på samma sätt som Inter, svarade Allegri.

Tätt om CL-platsen

Roma förlorade i går hemma mot Palermo och missade viktiga poäng i kampen om ligans fjärdeplats, den sista kvalplatsen för Champions League-spel.

Den satsar i stället Udinese på – Udinese som i kväll möter ligatvåan Napoli borta i helgen kanske mest intressanta match.

Det Napoli som just nu verkar vara Milans enda riktiga konkurrent om ligatiteln.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A