Trots mål kunde inte Zlatan rädda Milan

Kan inte vinna dubbeln

FOTBOLL

PALERMO. Ett mål och en stolpträff.

Zlatan kom in och lyfte Milan.

Men det räckte inte.

I natt väntade ändå hyllningar för Milans spelare när de återvände till Milano.

Förlust eller ej – rödsvarta fans väntade ändå i natt på Malpensa-flygplatsen på att få fira sina guldhjältar. Milans flyg lyfte vid 00.30 mot Milano.

– Jag vet få andra lag som inte skulle rest hem direkt efter ligasegern till sin stad och firat med sina fans, sa Milans vice president Adriano Galliani i går och tillade:

– Men vi stannade i stället i Rom och åkte sen direkt till Palermo, allt för att ladda optimalt för cup-semifinalen, en match som vi tagit på största allvar.

Ingen dubbelseger

Uppladdningen räckte dock inte, i går kväll blev det som Galliani konstaterade:

– Vi förlorar alltid mot Palermo...

Sent i natt sköt segerrusiga fans upp fyrverkerier i centrala Palermo efter den historiska segern som tog laget till final i den italienska cupen.

För Milan blir det ingen dubbelseger.

”Hade lite otur”

– Vi gjorde allt vi kunde, jag kan inte klaga på något. Palermo gjorde en bra match men vi hade också lite otur, säger Milan tränare Max Allegri.

Zlatan började, på grund av sin vristskada, på bänken men kom in och gjorde Milans mål – och var nära att ge laget 2–2 men bollen gick ut via stolpen.

Ibrahimovic var mycket sugen på att spela och det tycker jag också att han visar. Han gör det mycket bra när han kommer in, säger Allegri.

På lördag väntar Milans stora guldfirande i Milano, i samband med Milan-Cagliari, på San Siro.

ARTIKELN HANDLAR OM