Titelchocken: Milan riskerar poängavdrag

Italienska förbundet har startat en utredning

Foto: STELLA PICTURES, AP
FOTBOLL

Milan leder italienska ligan med åtta poäng före Inter med en omgång kvar och har redan fått ta emot pokalen.

Men nu skriver Gazzetta dello Sport att klubben riskerar poängavdrag och att därmed förlora titeln.

Anledningen är regelbrott i samband med utlåningen av Marco Borriello till Roma.

Nyheten slår ner som en bomb i Milans titelfirande. Laget har redan lyft pokalen inför ett fullsatt San Siro men riskerar nu alltså, enligt Gazzetta dello Sport, poängavdrag.

Anledningen är affären med Roma inför säsongen där Marco Borriello lånades ut, enligt klubbarna utan någon betalning, med en klausul om ett permanent köp i sommar. Den slog fast att Milan inte skulle få någon ersättning för spelaren 2010 men däremot hade rätt till omkring 90 miljoner kronor om Roma önskade att köpa loss Borriello sommaren 2011.

Kallade till förhör

Nu har det dock kommit fram att både Roma och Milan redan budgeterat affären till ett värde av 34 miljoner kronor för spelaren. Bägge klubbarna ska ha fört in summan i sin budget och affären utreds nu av ”Covisoc” som ansvarar för att utreda transaktioner mellan de italienska fotbollsklubbarna.

Både representanter för Roma och Milan är nu kallade till förhör och har ombetts att presentera ytterligare information kring affären. Enligt Gazzetta dello Sport riskerar klubbarna kraftiga böter och i värsta fall poängavdrag om de skulle fällas. Det skulle riskera Milans ligatitel där klubben i dagsläget har åtta poängs försprång ner till Inter.

ARTIKELN HANDLAR OM