Bekräftar: Vi är klara för Milan

”Lika stort som Barça och United”

Foto: AP
FOTBOLL

Philippe Mexés och Taye Taiwo bekräftar nu för första gången själva att de skrivit på för Milan.

För Mexés handlar det om en kontroversiell övergång men 29-åringen tvekade aldrig.

– Milan tillhör en högre dimension som Manchester United, Barcelona och Real Madrid, säger Mexés till France Football.

Philippe Mexés lämnar Roma för rivalen Milan och 29-åringen gör det utan att Roma får en krona i ersättning. En övergång som väcker känslor i Rom men backen ångrar ingenting.

”Bad Roma att sälja”

– Jag föreslog för Roma redan förra året att sälja mig till Milan. Men de gjorde ingenting. I vinter tog jag då beslutet, eftersom jag var fri, att lämna Roma men Milan var den enda klubben jag kunde tänka mig i Italien. Hade det inte blivit Milan hade jag flyttat utomlands, säger Mexés till France Football.

Fransmannen beskriver Rom som sitt ”andra hem” men förklarar sitt beslut med att Milan är ett steg uppåt rent sportsligt.

”Kommer att vinna CL”

– Milan är referenspunkten för alla mina ambitioner. Det är en klubb byggd för att vinna och tillhör en högre dimension. Precis som Manchester United, Barcelona och Real Madrid. Jag kommer att vinna och målet är Champions League, säger Mexés.

I Milan får Mexés sällskap av Taye Taiwo, som även han går gratis då hans kontrakt med Marseille löpt ut. Den 26-årige nigerianen bekräftar även han nu att det blir Milan.

– Jag valde Milan för att de är bäst, säger Taiwo.

ARTIKELN HANDLAR OM