Bekräftat: Antonsson klar för Bologna

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Efter flera veckor av spekulationer är det nu klart.

Landslagsspelaren Mikael Antonsson kommer att spela i serie A framöver.

Försvararen har skrivit på för italienska Bologna.

– Jag har alltid velat spela i en av de största ligorna och när Bologna kom med ett erbjudande då ville jag testa det om det gick att lösa, säger Antonsson till Fotbollskanalen.se.

Det är flera månader sedan Mikael Antonsson berättade att han skulle lämna FC Köpenhamn. Efter ett Champions League-äventyr och ännu ett ligaguld den gångna säsongen valde mittbacken att lämna Danmark i början av sommaren.

Många av IFK Göteborgs supportrar drömde nog om att han få se honom återvända hem till Sverige, men den 30-årige försvararen valde att stanna kvar utomlands. I helgen kom han också överens med sin nya klubb om ett kontrakt på två år och option på ett tredje.

”Blåvitt har en speciell plats i hjärtat”

Sedan kan det bli en återkomst i allsvenskan.

– Jag har tänkt att spela i allsvenskan när jag kommer hem och då vill man inte vara lastgammal, även om man får se hur kroppen håller. Alla vet nog att Blåvitt har en speciell plats i mitt hjärta och jag har en bra kontakt med Håkan (Mild), säger han till Fotbollskanalen.

Imponerade i CL

Den italienska klubben imponerades väldigt mycket av Antonssons insatser i Champions League och har jagat mittbacken sedan dess.

– Jag är på väg till Bologna för att skriva på. Jag har varit och besökt klubben tidigare och genomgått en läkarundersökning. Nu är det bara några små detaljer och underskriften som saknas, säger han.

Antonsson har tidigare spelat i IFK Göteborg, Austria Wien, Panathinaikos och FC Köpenhamn.