Kan tvingas sälja Milan – storvärvningar spricker

Miljardböter för Milans ägare

FOTBOLL

Silvio Berlusconi får böta drygt fem miljarder kronor.

Det hotar sommarens transferplaner för Zlatan Ibrahimovics Milan.

Och kan leda fram till en försäljning av klubben.

– Det här slår väldigt hårt mot Milans ägare, medger Adriano Galliani.

Silvio Berlusconis företag Fininvest dömdes i helgen att betala 560 miljoner euro, drygt fem miljarder kronor, till sina konkurrenter. Detta efter anklagelser om korruption och mutor i samband med ett företagsköp 1991.

Nu kan Milan tvingas klara sig utan fler spelarförstärkningar. Adriano Galliani medger att de gigantiska böterna kommer att påverka summorna som Milan kan handla för i sommar.

– Det här är något som inte är bra för Fininvest, och därmed inte heller för Milan eftersom de äger klubben. Berlusconi kommer att vara på Milanello i morgon för att presentera laget. Jag tror att det kommer att vara ett bra tillfälle för honom att prata om planerna med Milan också.

Mr X-värvning kan spricka

Milan har redan gjort klart med Philippe Mexes och Taye Taiwo den här sommaren, men klubben jagar också en Mr X, som påståtts vara såväl Marek Hamsik, Cesc Fabregas som Javier Pastore.

Den övergången riskerar nu att spricka, efter de skyhöga böterna.

– Men oavsett så har Milan ett komplett lag. Vi får se vad som händer i sommar, men vårt lag är redan bra som det är, säger Galliani.

Berlusconi har ägt Milan sedan 1986. Han köpte loss klubben då den låg på ruinens brant, och har sedan dess gjort den till en av världens största och mest framgångsrika.

”Skulle kunna sälja”

– Han verkligen älskar Milan, det här är hans baby. Han får fundera över hur det här påverkar klubbens framtid, säger Galliani i en italiensk talkshow.

Enligt La Repubblica funderar Berlusconi dock på att sälja Milan. Enligt en medarbetare ska han vara beredd att sälja majoriteten av aktierna till en rysk oljemagnat.

– Jag skulle kunna göra det nu, när klubben precis vunnit scudetton och är högt värderad. Jag stannar som hedersordförande, men en rysk magnat skulle kunna få köpa 51 procent av aktierna, ska han ha sagt enligt medarbetaren.

Milan har inte kommenterat påståendena.