– Jag ser fram emot att spela med Ibra igen

CL-kungen Felippo Inzaghi tror på svensken

1 av 3
FOTBOLL

MILANO. Zlatan Ibrahimovic har allt som krävs för att leda Milan till seger

i Champions League. Det tycker CL-kungen Filippo Inzaghi.

– Ibra kommer att ha en huvudroll i Champions, säger ”Pippo” till Sport-

bladet.

Sol och tryckande värme över Milano, staden töms på folk, Milanoborna lämnar staden för havets och alpernas svalka.

Men till Milans anläggning Milanello har alla nu återvänt för att arbeta. I dag kommer även Zlatan tillbaka, efter några dagars extra ledighet.

– Jag ser verkligen fram emot att spela med Ibra igen.

Orden är Filippo Inzaghis, han som numera kallas för allt ifrån ”Il simbolo del Milan” (Milan-symbolen) till ”Mister Milan”.

Anfallaren som kritiserats för att han springer offside, för att han filmar, för att han är för självisk.

Inzaghi har dock alltid låtit kritiken rinna av sig, fortsätt att ha sitt fokus på en enda sak: att göra mål, mål, mål, mera mål.

– Det finns inget bättre än att få sätta bollen, att få göra mål för ditt lag.

Så enkelt kan man sammanfatta den målhunger som gjort Filippo Inzaghi till den han är.

”En otrolig känsla”

Torsdagen den 4 november i fjol stod Sportbladet som enda svenska tidning och skålade sida vid sida med ”Pippo” Inzaghi och firade hans målrekord i Europa-spelet med chokladtårta och prosecco-bubbel.

Kvällen före hade han gjort 1–1 och 2–1 mot Real Madrid i Champions League på ett San Siro på väg att lyfta mot Milanos natthimmel.

Nu träffas vi igen, åtta månader senare, på ett somrigt Milanello där vattenspridarna duschar den smaragdgröna A-planen.

Inzaghi har precis lunchat med laget och ska ta siesta på sitt rum. Men först får vi vår pratstund – och börjar med minnena från den där magiska vällen.

– För mig var det en speciell kväll. Framför allt så nådde jag Gerd Müllers Europa-rekord på just min stadion, San Siro, mot Real Madrid, framför mitt folk. Det var verkligen en otrolig känsla, säger Inzaghi.

Pussade Zlatan på munnen

Efter sitt mål rusade han fram och pussade Zlatan på munnen.

– Haha, ja, det minns jag, jag var så glad att jag inte visste vad jag gjorde! Den där kvällen spelade vi tillsammans och Ibra har alltid pratat väl om mig. Vi uppskattar varandra mycket och jag kommer ihåg alla känslorna från den kvällen.

Inför stormötet med Real Madrid sa demontränare José Mourinho att han fruktade just Inzaghi mer än Zlatan – och ”Mou” fick rätt, det var åter en gång ”Pippo” som visade sig vassast i Europa-spelet.

Men Inzaghi håller inte med de som visar att Zlatan inte har vad som krävs för att dominera i Europa.

– Han har vunnit en massa ligatitlar. Han saknar den i Champions och jag hoppas att han kan få förverkliga den drömmen tillsammans med oss. Även för att han har sådan kvalitet att han har allt för att kunna bli huvudrollsspelare, säger Inzaghi.

Direkt efter dennes stormatch mot Real Madrid hyllade Zlatan sin lagkamrat när Sportbladet mötte ”Ibra” efter matchen. Han sa att ”Inzaghi är otrolig som har den här hungern även vid 37 års ålder, jag kommer aldrig att vara sådan”.

Inzaghi skrattar när han påminns om Zlatan ord och menar att allt handlar om passion.

– Jag känner en väldig lust att spela, en stor passion för fotbollen, jag tycker mycket om det jag gör.

”Vi trivs mycket bra ihop”

Direkt efter succématchen mot Real Madrid kom dock ”Pippos” svåra knäskada och han är fortfarande inte tillbaka i full form. Han gör dock inte någon hemlighet av att hans målsättning är att åter få spela med Zlatan på topp.

– Jag är på väg tillbaka, jag hoppas kunna komma tillbaka till att vara som den där kvällen mot Real Madrid. Vad gäller Ibra är jag glad att ha fått spela någon match med honom. Det som känns mest bittert är att vi inte fått spela en massa matcher tillsammans, i par med honom, i Milan förra året.

Zlatan har också flera gånger sagt att han gärna spelar med Inzaghi och betonat att ”jag känner mig mer fri när jag spelar med Inzaghi”.

Ett uttalande som Milan-profilen uppskattar.

– Vi trivs mycket bra ihop. När det finns en stor vänskap på planen och utanför, när det kommer ut på den gröna rektangeln (planen) kan det vara det som innebär den avgörande skillnaden. Så var det ju i de få matcher vi fick spela som ett anfallspar.

Inzaghi ler snett och rycker på axlarna.

– Jag hoppas att vi får chansen tillsammans i Champions den här säsongen, att vi kan få en ny magisk kväll tillsammans.

Ser fram emot Sverige

”Super-Pippo” stannar kvar en stund till och småsnackar innan han går tillbaka in till svalkan, flyr Milanos sommarhetta, går upp på sitt rum för en stunds vila – efter att ha lovat att komma till Sverige om en månad.

– Jag vet att vi spelar den 14 augusti. Sverige är ett ställe som lockar mig mycket. Jag skulle tycka om att komma dit och spela med Milan framför de svenska fansen. Det här blir ju också lite Ibras match och därför skulle jag tycka om att vara där och jag hoppas att kunna ge mitt bidrag i den matchen.

FAKTA
ARTIKELN HANDLAR OM