”Jag vill inte ha spelare som honom i Bayern...”

Rummenigge sågar Vidals övergång till Juventus

Foto: AP
Arturo Vidal.
FOTBOLL

Arturo Vidal nobbade Bayern München för Juventus.

Det får den tyska storklubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge att rasa.

– Hade Vidal varit en man med moral hade han varit hos oss i dag, säger Rummenigge.

I fredags blev det klart: Arturo Vidal lämnar Bayer Leverkusen för Juventus.

Chilienaren berättade tidigare att hans agent förhandlade med serie A-giganten – och att "Juve" är en klubb som han älskar.

Men även Chelsea och – inte minst – Bayern München var med i dragkampen om den 24-årige mittfältaren. Och Bayerns ordförande Karl-Heinz Rummenigge är inte nöjd med Vidals agerande i transfersoppan.

– Om spelaren hade stått vid sitt ord, visat samma attityd som de andra värvningarna (Manuel Neuer och Jerome Boateng) och varit en man med moral – då hade han varit hos oss i dag, säger Rummenigge till tyska Kicker.

”Är inte ledsen”

– Jag är inte ledsen över att Vidal valde att skriva på för ett annat lag. Jag vill inte ha spelare som honom i Bayern München.

I Juventus låter tongångarna annorlunda.

– Efter att han hade skrivit på kontraktet såg han ut som en kille som just uppfyllt sina drömmar. Och när han satte på sig matchtröjan för första gången ville han aldrig ta av sig den, säger sportchefen Beppe Marotta.

– Vi är övertygade om att han kommer att vara en viktig spelare för vårt lag och är väldigt stolta över att han valde just oss.