Zlatan bakom allt – när Milan föll igen

Mål inom fem minuter för tredje matchen

FOTBOLL

Milan har spelat tre träningsmatcher i år och Zlatan Ibrahimovic har gjort mål inom fem minuter i samtliga.

Onsdagens fullträff mot Internacional, en riktig delikatess, var det första av Milans två mål när laget föll efter straffar i Audi Cup.

– Straffläggningen var uppenbarligen inte till vår fördel men totalt sett var det en bra insats, säger lagkamraten Gianluca Zambrotta.

Foto: AFP
Milanspelarna deppar efter nya strafförlusten.

Clarence Seedorf fick en passning utanför straffområdet, tittade åt ”fel” håll och passade bollen perfekt på ett tillslag i djupet till Robinho. Brassen löpte loss på kanten och spelade i sin tur bollen direkt mot Zlatan Ibrahimovic i straffområdet.

Klackade in ettan

Den 29-årige svensken mötte bollen och klackade iskallt in 1-0 i det bortre hörnet – detta efter bara tre minuter av träningsmatchen. Något som svensken gjort till en vana.

Det började mot Solbiatese Arno Calcio den 20 juli och fortsatte mot Bayern München på tisdagen. I samtliga tre träningsmatcher i år har Zlatan gjort mål inom fem minuter, även fast det mot Solbiatese av vissa skrevs upp som ett självmål. Det lovar ändå gott inför italienska supercupen mot Inter den 6 augusti och träningsmatchen mot Malmö i Sverige den 14:e.

Låg bakom båda målen

Svensken var sedan dessutom inblandad i Milans andra mål. Ibrahimovic frispelade Robinho som visade generositet när han istället för att avsluta spelade fram lagkamraten Alexandre Pato som kunde rulla in 2-1 i det öppna målet. Men Internacional kom tillbaka igen efter att Ibrahimovic bytts ut i den 67:e minuten.

– Vi spelade bra inledningsvis men tröttnade mer och mer och kunde inte hålla vår ledning, säger Milantränaren Massimiliano Allegri.

Andrés D'Alessandro kvitterade för den brasilianska klubben och tog ytterligare en match i Audi Cup till straffar. Där kunde Internacional säkra bronset efter en svag straffläggning av Milan.

– Vi är medvetna om att vi ligger efter de andra lagen i förberedelserna, men enbart för att vi drog igång senare, säger Zambrotta till Milans hemsida.

FAKTA

Milan–Internacional 2–4 e str, 2–2 (1–1) e full tid

match om tredje pris

1–0 Zlatan Ibrahimovic (3), 1–1 Leandro Damiao (23), 2–1 Alexandre Pato (60), 2–2 Andreas A'Alessandro (80).

Zlatan målskytt – för tredje matchen i rad

Solbiatese, 20/7

I skrattmatchen mot Serie D-laget skickade Zlatan in två mål.

München, 26/7

Zlatan satte kyligt ett friläge – men Milan föll till slut på straffar.

Internacional, 27/7

Zlatan styrde in 1–0 med klacken, fram-spelad av Robinho.