”Vi ska försöka få Pato fängslad”

Milan-stjärnan hotas av fängelse

Sthefany Brito och Alexandre Pato under bröllopet i juli 2009.
FOTBOLL

Milans anfallsstjärna Alexandre Pato kan hotas av fängelse.

Advokaten till 21-åringens före detta fru kräver att Pato grips i en infekterad vårdnadstvist.

– Vi ser över bästa sättet att få Alexandre Pato i fängelse, säger Gisela Pazini enligt Gazzetta dello Sport.

Alexandre Pato gifte sig med brasilianska skådespelaren Sthefany Brito i juli 2009. Kort därefter krävde dock Brito skilsmässa då hon ansåg att makens vilda festande förstört deras äktenskap. Nu har relationen lett till en infekterad vårdnadstvist.

”Skyldig 200 000”

Britos advokat Gisela Pazini säger att Pato inte betalat de motsvarande 200 000 kronor han är skyldig i underhåll.

– Sanningen är att Pato inte har betalat en enda krona till min klient, säger Pazini.

En domstol i Rio de Janeiro gav nyligen Pato ett uppskov på 50 dagar för att betala underhållet. Men nu kräver ex-fruns advokat att det beslutet dras tillbaka och hotar samtidigt Alexandre Pato med fängelse om han inte betalar.

– Vi ser över bästa sättet att få Alexandre Pato i fängelse. Jag är säker på att vi kan få uppskovet tillbakadraget, säger Gisela Pazini enligt Gazzetta dello Sport.

”Har redan betalat”

Patos advokat João Paulo Lins e Silva säger samtidigt, enligt samma tidning, att fängelse inte är ett realistiskt slut på tvisten.

– Uppskovet är att likställa med att ogiltigförklara domstolens beslut i februari så min klient är inte skyldig sin före detta fru någonting. Han har dessutom redan betalat 5000 dollar (omkring 32 000 kronor) i månaden sedan deras separation i slutet av 2010, säger João Paulo Lins e Silva.