Patos värld

Ihop med klubbägarens dotter, men i bråk med största stjärnan och tränaren – dramat mellan Pato och Milan lär fortsätta långt in på 2012

FOTBOLL

DUBAI. Rykten om att han ska lämna Milan.

Uppgifter om att Barbara Berlusconi väntar hans barn.

Irritation över hans uttalanden om tränare Allegri.

Patos situation är orosmomentet som stör friden på Milans vinterläger.

– Jag vill inte säga något om framtiden, säger Pato.

Orosmolnet på Dubais soliga himmel.

Det är Pato.

Vid varje träning som Milan gör på Rashed Stadium kommer frågor om brasilianarens framtid.

Patos starka uttalanden om tränare Max Allegri före vinterlägret har fått stor uppmärksamhet och skapat mycket rubriker.

– Har ni pussats i dag?.

Fråga från en av journalisterna på plats till Allegri.

Han och laget kom sent till kvällsträningen i solnedgången medan böneutropen hördes från minareten precis intill Rashed Stadium där Milan tränar.

Med ”ni” menades förstås tränaren och Pato.

– Självklart har vi pussats, vi har kramats också, svarade Allegri skämtsamt, men sanningen är en annan.

Zlatan var på privat firande

Därför blev det också frågor kring nyårsfesten i går kväll. Många av Milans spelare firade nyår med laget, framför allt de som inte hade familjen med sig till Dubai. Klubbens kockar hade lagat en stor italiensk festmåltid med fyra förrätter, två sorters pasta samt risotto, flera sorters fisk och kött och flera desserter samt champagne och vin. Milans presschef Giuseppe Sapienza hade på förhand lovat att stå för underhållningen – med pianospel.

Några spelare försvann dock för privat firande, flera för en middag med Fabio Cannavaro, Zlatans gamle lagkamrat i Juventus, på lyxhotellet Burg Al Arab där vissa Milan- och Juve-spelare firade tillsammans.

Zlatan var en av de som fick skjuts till privat nyårsfirande, efter kvällsträningen.

Då Patos flickvän Barbara Berlusconi inte är med i Dubai kom genast frågor om huruvida han skulle fira med de spelare som var kvar på den officiella middagen eller fortsätta att undvika tränare Allegri.

Läget är spänt mellan Milans tränare och brassestjärnan. Patos kritiska uttalanden mot Allegris sätt att kommunicera med honom har skapat utrymme för spekulationer.

– Det finns ingen riktig dialog mellan Allegri och mig. Om jag gör något fel vill jag veta det, sade Pato för några dagar sedan.

Han pratade då också om hur annorlunda det var när Carlo Ancelotti var hans tränare.

”Allegri förklarar inte”

– Carlo sade alltid vad jag skulle göra på planen. Om jag ska kunna förbättra mig måste jag få veta på vilket sätt men Allegri förklarar inte särskilt mycket, sade Pato.

Att han vågade vara så öppet kritiskt mot Allegri tolkades av många som ett tecken på att han vill bort. Rykten om att franska PSG ville ha honom tog snabbt fart. Patos agent Gilmar Veloz sade också för några dagar sedan:

– Det finns ett spännande erbjudande, vi ska sätta oss ner och prata med Milan.

Allt för att markera att Pato inte längre accepterar att vara bänkad så mycket.

I går, när Pato pratade på plats i Dubai, tonade han dock ner alla rykten om en flytt.

– Jag vill inte säga något om framtiden, jag har ett kontrakt med Milan till 2014, och jag blir kvar i Milan.

Patos ord i går.

Han sade också att han fortfarande ser fram emot att vinna med de rödsvarta.

– Jag vill vinna mer med de Milan. Allegri och jag har samma mål. Jag har kontrakt med Milan till 2014 och jag pratar inte med journalister om transfermarknaden. Det gör min agent.

Frågorna fortsätter ändå att komma och när Aquilani träffade medierna på plats, däribland Sportbladet, fick han flera frågor om relationen mellan Allegri och Pato.

– Det är normalt att man inte är vän med tränaren, han är inte en kompis. Man har en professionell relation med tränaren, sade Aquilani.

När frågan om han skulle byta ut Pato mot Tevez kom tvekade Aquilani en hundradels sekund, för den känsliga frågan, och då passade förbipasserade Clarence Seedorf på att säga sitt:

– Jag skulle inte byta ut Pato mot Tevez för att Pato är en Milanspelare och vi är nöjda med de spelare vi har och pratar bara om dem.

Aquilani skrattade och sade:

– Tack, där räddade du mig!

”Jag är inte med barn med Pato”

Mitt i alla rykten om en flytt kom också uppgifter i italienska medier om att Bar-bara Berlusconi skulle vara med barn med Pato. Klubbpresidentens dotter, som har två barn från ett tidigare äktenskap, gick dock

genast ut i Vanity Fair och dementerade:

– Jag är inte med barn med Pato.

Många tror ändå att det faktum att Milananfallaren är tillsammans med dottern till klubbägaren gör att han vågar tala mer fritt. Särskilt som Berlu-sconi före jul gjorde starka uttalande kring att Pato bör spela – uttalanden som Allegri ignorerat.

Alessandra Bocci, chef för Milan-redaktionen på Gazzetta dello Sport, tror att Patos roll som Berlusconi-svärson helt klart gör att han vågar säga mer rakt ut vad han tycker.

– Det sägs med vissa elaka tungor att Pato pratade så här öppet för att han känner sig lite skyddad av det faktum att han en relation med presidentens dotter, säger Bocci och fortsätter:

– Hur som helst, redan förra året före det här med Barbara , så var han inte nöjd med hur han behandlades. Pato är inte van vid Allegri som är en mycket hård person, inte personligen, men som tränare. Han förklarar inte mycket, han för inte mycket dialog med spelarna. Pato var bara en pojkvasker när han kom till Milan och van att bli behandlad annorlunda, att vara omhuldad, säger Bocci.

Zlatan har unik ställning i klubben

Att Pato ändå riskerar att bli såld, trots sin relation med Barbara Berlusconi, visar också hur stark Zlatans ställning är i laget. Måste Milan välja är det ”Ibra” som blir kvar.

Alessandra Bocci tror dock inte att Milan säljer Pato nu utan först när säsongen är över.

– Milan har inte fått några konkreta erbjudanden och man kan realistiskt sett inte sälja honom nu. För då är de utan anfallare förutom Ibra och Robinho. Och även om Champions League inte är det viktigaste målet för Milan kan man inte komma med bara två anfallare till åttondelsfinalerna. Så jag tror att det här får sin upplösning mot slutet av säsongen, säger Alessandra Bocci.

Dramat Pato tar alltså inte slut med året 2011 och nyårsraketerna mot Dubais natthimmel utan lär fortsätta även under inledningen av 2012, kanske längre.

Hur länge återstår att se. Fortsättning följer.