”Sannolikt gjort sin sista match”

Italienska läkare: Cassano tvingas sluta

Foto: AP
FOTBOLL

Antonio Cassano kan ha gjort sin sista fotbollsmatch.

Enligt italienska magasinet GQ väntas läkarexpertisen inte tillåta 29-åringen att fortsätta.

– Det är mycket osannolikt att en läkare ger honom klartecken, säger Massimo Uguccioni, överläkare på kardiologen på CTO-sjukhuset i Rom, enligt eurosport.se.

Antonio Cassano tränar lätt igen efter den stroke han drabbades av i höstas. 29-åringen själv hyser en förhoppning om att kunna vara tillbaka i slutet av säsongen men nu kommer istället uppgifter om att karriären kan vara över.

”Sannolikheten är liten”

Det är italienska magasinet GQ som intervjuat läkarexpertisen i Italien. Enligt dem är det inte tillräckligt tydligt fastställt vad Cassanos stroke berodde på för att anfallaren ska få tillåtelse att spela igen.

– Det är mycket osannolikt att en läkare ger honom klartecken, säger Massimo Uguccioni, överläkare på kardiologen på CTO-sjukhuset i Rom, enligt eurosport.se.

– Jag håller sannolikheten för liten, åtminstone vad gäller försäkringsaspekten. I Italien fungerar det inte som i USA, där idrottaren själv kan ta på sig ansvaret genom att skriva på en ansvarsfriskrivning. Hos oss behövs ett positivt utlåtande från en panel av läkare.

”Finns inget samband”

Cassnao har ett relativt vanligt hjärtfel vilket pekats ut som orsaken till stroken i slutet av oktober. Men enligt läkarna är det sannolikt att orsaken bakom hjärnblödningen kan vara något annat.

– Jag känner inte till Cassanos fall i detalj men det finns inget orsak-verkan-samband mellan hål i hjärtat och stoppat blodflöde i hjärnan som är fastställt till hundra procent, säger Uguccioni.

Gian Pasquale Ganzit på idrottsmedicinska institutet i Turin, hävdar att Cassanos stroke mer troligt berodde på ett problem med cirkulation i hjärnan.