Milan-match misstänkt i italienska spelskandalen

Krossade Napoli med 3–0

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Napoli är under lupp i den italienska spelskandalen, som nu hårdgranskas av polisens utredare.

Enligt magasinet Panorama har tre spelare avlyssnats – och en av de matcher som misstänks i härvan är 0-3-förlusten mot Milan i fjol.

Utredningen i Neapel har under en längre tid pågått parallellt med den i Cremona, där Atalantas lagkapten Cristiano Doni nyligen arresterades.

Flera matcher har dykt upp som misstänka på båda håll, och polisen har aningar om att den napolitanska maffian – Camorran – är inblandad i spelhärvan, skriver eurosport.se.

Nu avslöjar magasinet Panorama att tre Napoli-spelare, kaptenen Paolo Cannavaro, anfallaren Giuseppe Mascara och dåvarande reservmålvakten Matteo Gianello, avlyssnades i somras.

”Ibra” målskytt

Varken Cannavaro eller Mascaro är längre misstänkta för något brott – däremot Gianello, som numer huserar i serie D, har förhörts flera gånger och försett polisen med viktiga uppgifter om serie A.

En av de matcher som utreds är bortamatchen mot Milan i februari. Båda lagen slogs i toppen av tabellen, men hemmalaget dominerade stort och vann med klara 3–0 efter mål av bland andra Zlatan Ibrahimovic.

Just Milan är ett av få lag som inte dragits in i spelhärvan tidigare, men polisen anser nu att Napoli-krossen är av intresse för utredningen om den stora spelskandalen.