Pato stoppar Milans värvning av Tevez

Galliani: Tevez kommer inte till Milan

FOTBOLL

Nyhetsbyrån AFP gick på torsdagen ut med nyheten att Milan accepterat ett bud från Milan på Alexandre Pato.

Nu säger Milans vicepresident Adriano Galliani att anfallaren blir kvar – och att drömmen om Carlos Tevez därmed dör.

– Tevez kommer inte till Milan, säger Galliani till Sky.

Det råder närmast kaos kring Milans anfallsaffärer. Enligt nyhetsbyrån AFP accepterade Milan på torsdagen ett bud värt motsvarande 360 miljoner kronor för 22-åringen. Detta för att själva kunna finansiera köpet av Carlos Tevez från Manchester City.

”Vill skriva historia med Milan”

Men när vicepresidenten Adriano Galliani lämnade mötesrummet i London, där klubben förhandlat med Manchester Citys ledning, meddelade han att Pato blir kvar.

– Pato har bestämt sig för att stanna i Milan, säger Galliani.

Milan har därefter också lagt ut ett pressmeddelande på sin hemsida där de dementerar att brassen ska säljas. Pato berättar där själv om sina känslor.

– Jag vill bidra till att skriva historia i Milan och för framtida framgångar. I perfekt harmoni med alla andra, säger Pato.

”Tevez kommer inte”

– I dag är en speciell dag för mig. Jag vill återigen tacka president Berlusconi, klubben och fansen som alltid trott på mig. Jag ville inte avbryta min karriär med Milan efter att precis ha vunnit mina två första titlar.

Det innebär samtidigt att Milan inte kan finansiera ett köp av Manchester Citys Carlos Tevez. Enligt italiensk press meddelar Galliani att klubben ger upp köpförsöket.

– Tevez kommer inte att gå till Milan. Just nu har förhandlingarna om Tevez avbrutits. Det beror på Patos beslut, säger Galliani till Ansa.

– Jag lovade Cassano att vi ska vänta på honom och vi kan inte ha fem världsklassanfallare i truppen.