Inters bud på Tevez: 230 miljoner kronor

Presideten: Nu är det upp till City

Foto: AP
FOTBOLL

Dags för nästa kapitel i historien kring Carlos Tevez.

Enligt mediauppgifter från Italien har Inter nu bjudit 230 miljoner kronor för Manchester City-anfallaren.

Alla kan vi de första kapitlen av historien. Om hur Tevez vägrade värma upp under Champions League matchen mot Bayern München för att sedan resa hem till Argentina utan tillstånd och klart och tydligt deklarera att ville lämna klubben.

Länge såg det ut som att Milan satt i förarsätet för att få Tevez namnteckning. Men efter att Patos övergång till PSG gått i stöpet slog klubben fast att man inte kommer att värva argentinaren. Under de senaste dagarna har istället stadsrivalen Inter och franska PSG pekats ut som de mest troliga anhalterna för 27-åringen.

Inför gårdagskvällens derby gick Inters president Massimo Moratti gick ut och sa att förhandlingarna med Tevez skulle fortsätta efter derbyt.

– Angående Tevez vet City och vi. Vi sa för ett par dagar sedan att vi kommer att diskutera nästa vecka. Just nu är jag bara intresserad av matchen, sa Moratti då till klubbens hemsida. 

Bjudit 230 miljoner

Det dröjde inte längre än ett par timmar efter slutsignalen på San Siro innan orden blev till verklighet.

Redan under måndagen kom uppgifter om att Inter nu lagt ett bud på Tevez. Något som också president Moratti har bekräftat.

– Det finns inga hemligheter inom fotbollen nu förtiden. Budet ligger på 230 miljoner kronor och nu är det upp till City att svara, säger Moratti till italienska Controcampo.

Tränaren Claudio Ranieri var dock inte lika öppen gällande övergången.

– Om vi behöver honom? Ni journalister gör det i alla fall. Men om han kommer så är han väldigt välkommen, sa italienaren till Italienska medier efter matchen.

Kanske kan detta bli ännu en knäpp på näsan för det Milan som förlorade gårdagskvällens derby med 0–1.

Linus Pettersson