”Milan vill inte ha mig”

Maldini bitter – legendaren får inte återvända till sin klubb

Paolo Maldini ser ut att lämna sitt kära Milan.
FOTBOLL

Paolo Maldini vill återvända till Milan.

Men klubben vill inte ha honom.

– Dörren är stängd för mig, säger legendaren.

Han har spelat 906 officiella matcher för Milan, varav tolv säsonger med kaptensbindel.

Han har varit med och vunnit ligan sju gånger, Champions League fem gånger och Supercupen fem gånger.

För att bara nämna en del av det Paolo Maldini presterat i Milan.

Lägg därtill hans karisma och lyskraft.

Sedan flera år har legendaren velat ha en roll i Milan, som sportchef eller någon annan form av ledarjobb.

”Uppskattar varandra mycket”

Men dörren har förblivit stängd – enligt alla samtal med folk i Milan samt journalister som följer klubben på grund av att vicepresident Adriano Galliani inte vill ha Maldini i klubben.

Efter ryktena om att han är på väg till Paris Saint Germain – där nu båda före detta Milan-profilerna Leonardo och Carlo Ancellotti finns – väljer Maldini att tala ut.

– Jag har lärt känna PSG:s president, vi uppskattar varandra mycket, liksom förstås Leo, Carlo och jag, säger Maldini som nyligen var i Paris, säger Maldini och fortsätter:

– Det finns inget konkret erbjudanden än till mig men det innebär inte att ett sådant inte kommer.

”Milan vill inte ha mig”

Det är för Gazzetta dello Sport som Maldini berättar att han länge känt ett motstånd från klubbens sida mot att ta tillbaka honom – eller, rättare, från vissa i klubben.

– President Berlusconi sade rakt ut att han vill ha mig i Milan igen och det har även Barbara (dottern) gjort. Men i själva verket har jag sedan inte fått några erbjudanden, säger Maldini.

Han säger till Gazzettan att förklaringen är enkel:

– Milan vill inte ha tillbaka mig.

Är det du och Galliani som har problem med varandra?

– Från min sida nej. Från hans vet jag inte. Jag vet inte vad som ligger bakom deras beslut, säger Maldini och tillägger:

– Jag vill också klargöra att det inte handlar om pengar, jag har så min familj och jag klarar mig. Jag har alltid stått på egna ben. Om jag kommer tillbaka till Milan är det för att lära mig mer och för att bidra med det jag kan tillföra.

Är du besviken?

– Milan finns i mitt hjärta och jag skulle vilja få möjligheten att ge tillbaka något till klubben, det har jag sagt till Berlusconi. Jag vill alltid bara Milans bästa, vissa kanske inte gillar det, jag säger vad jag tycker  om hur saker ligger till och för somliga är det kanske ett problem.