Bekräftar: Han är i praktiken Milans

Förre Barça-anfallaren ”ersätter” Tevez

Foto: AP
FOTBOLL

Maxi Lopez är i praktiken klar för Milan – som ändå vill vänta några dagar.

Det säger nu klubbarnas respektive sportchefer och 27-åringens agent.

– Maxi Lopez är till 100 procent Milans spelare, säger Andrea D'Amico till italiensk media.

Maxi Lopex pekades länge ut som Milans reservplan till Carlos Tevez. När Tevez-affären nu ser ut att falla blir 27-åringen, av allt att döma, Milans nya anfallare.

”I praktiken Milans spelare”

– Det finns en överenskommelse mellan Milan och Catania. Det är väldigt troligt att Maxi kommer hit eftersom vi är väldigt intresserade, säger Milans sportchef Adriano Galliani till Gazzetta dello Sport.

Catanias motsvarighet Pietro Lo Monaco är mer frispråkig i sina kommentarer kring affären.

– Milan måste bara ordna en liten sak, men när det gått så här långt är det väldigt troligt att Maxi Lopez spelar i Milan nästa match, säger Lo Monaco till Sky Sports.

– Maxi är i praktiken Milans spelare. Vi måste bara vänta några dagar, men han är nöjd.

”Bara en kan komma”

Maxi Lopez egen agent pekar också ut affären som i hamn.

– Jag är väldigt optimistisk vad gäller den här affären. Maxi Lopez är till 100 procent Milans spelare, säger Andrea D'Amico.

Affären ser samtidigt ut att innebära att Milans till sist helt ger upp värvningen av Manchester Citys Carlos Tevez. Även fast klubben fortfarande vill vänta några dagar innan de stänger dörren helt.

– Det är sju dagar kvar. Om Tevez inte kommer till Milan gör Maxi Lopez det. Bara en av dem kan komma, inte båda, säger Galliani.

Maxi Lopez har inte fått förtroendet i årets Catania. Dessförinnan pekades anfallaren ut som en supertalang när han värvade till Barcelona från River Plate 2005 men karriären har blivit brokig med spel i Mallorca, FC Moskva och Gremio innan övergången till Catania 2010.