Destros Romaflytt kan spricka – Genoa rasar

Klubbpresidenten Preziosi: Löjligaste jag varit med om

Foto: AP
Mattia Destro.
FOTBOLL

Han har en av transfermarknadens hetaste spelare i Italien.

Men Genoas Mattia Destro verkar inte komma överens med Roma om en flytt – då rasar klubbpresidenten Enrico Preziosi.

– Jag mår illa, säger han.

Mattia Destro, 21, hålls som en av italiensk fotbolls största talanger och var med i Italiens preliminära EM-trupp innan den bantades väl till slutspelet.

Förra säsongen gjorde Destro, då delägd av Siena, tolv mål för nykomlingen i Serie A. Hans framfart gjorde bland annat Milan intresserade av hans tjänster och vicepresidenten Adriano Galliani deklarerade sitt intresse för honom i slutet av juni.

Juve och Inter in i jakten

Men det var Roma som drog det längsta strået i kampen om anfallstalangen.

Huvudstadsklubben och Genoa var dessutom överens om en övergång, men den ser ut att spricka nu då Destro och Roma inte kan enas om hans personliga avtal. 300 000 euro, cirka 2,5 miljoner kronor, uppges skilja parterna åt.

Något som fått Genoas president att rasa.

– Jag mår illa. Antingen skriver Mattia Destro på för Roma eller så kan han stanna i Siena. Under mina 22 år inom fotbollen är Destro-affären det löjligaste jag varit med om, säger Enrico Preziosi till Sky Sport Italia.

Nu ryktas även Juventus och Inter vara intresserade av Mattia Destro.

– Inter, Milan eller Juve? Jag lovade Roma att de skulle få Destro och jag höll mitt ord. Mattia har rätt att nobba Roma, men i så fall stannar han i Siena med en lön på 400 000 euro och inte de miljoner som han hade fått i Roma, säger Preziosi.