Milan ute efter Bendtner

Danske anfallaren tänkbar ersättare för Zlatan

Foto: SCANPIX
Nicklas Bendtner.
FOTBOLL

Världsmästare, klubbikoner och superstjärnor har lämnat.

Här är Milans motdrag efter den dystra transfersommaren: värva Nicklas Bendtner som ersättare för Zlatan Ibrahimovic.

– Det är år noll för oss, vi måste bygga från grunden, säger tränaren Max Allegri.

Försäljningarna av storstjärnorna Zlatan Ibrahimovic, 30, och Thiago Silva, 26, var ytterligare en stjärnsmäll för Milan som redan sett sin trupp ta stryk i sommar.

Legendarer som Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi, Clarence Seedorf och Gennaro Gattuso kommer inte att fortsätta i rödsvart vilket även gäller för Gianluca Zambrotta, Alberto Aquilani och Mark van Bommel.

– Tolv mästare har lämnat, några på grund av sin ålder och andra på grund av beslut tagna av klubben. Vi kunde inte säga nej till PSG, säger tränaren Max Allegri till Sky Sport Italia.

Biljettinnehavare kompenseras

De tunga spelarförlusterna har fått Milanfansen att rasa, och vicepresidenten Adriano Galliani kom i dag med utspelet att alla de som köpt säsongskort till San Siro ska få pengarna tillbaka.

Under tiden går Rossoneris jakt på förstärkningar vidare.

Enligt Gazzetto dello Sport ska Arsenals Nicklas Bendtner, 24, finnas på klubbens radar som en tänkbar ersättare för Zlatan. Arsenal uppges kräva omkring 60 miljoner kronor för anfallaren som var utlånad till Sunderland i fjol.

Dessutom länkas Milan ihop med Montpelliers mittback Mapou Yanga-Mbiwa, vars prislapp ska ligger runt 50 miljoner kronor – och högt upp på önskelistan finns även Juventus anfallare Alessandro Matri.

Max Allegri är den dystra situationen till trots ändå hoppfull inför ligastarten.

– Det är fortfarande en månad kvar innan transferfönstret stänger och jag minns för några säsonger sen när Robinho kom till oss med bara några dagar kvar av fönstret och förändrade lagets utseende.

ARTIKELN HANDLAR OM