Klart: Conte stängs av – men får stanna kvar

Dom idag – Antonio Conte stängs av tio månader

Foto: AP Scanpix.
Stannar. Även om Conte är avstängd fram till 9 juni kommer Juventus att behålla honom. ”Någon annan tanke har inte slagit oss”, säger Beppe Marotta.
FOTBOLL

Juventus guldtränare Antonio Conte, 43, kommer att stängas av i tio månader för sin inblandning i den italienska spelskandalen ”Calcioscomesse”.
Men Juventus låter honom stanna i klubben.

– Idén att släppa honom har aldrig slagit oss, säger Beppe Marotta, klubbens generaldirektör.

Sportbladet rapporterade i går om att Antonio Conte riskerade en tio månader lång avstängning för sin inblandning i den italienska spelskandalen, ”Calcioscomesse”. Idag kom domen som bekräftade farhågorna. Juventus guldtränare bedöms vara skyldig till att inte ha rapporterat matcher som han känt till varit uppgjorda.

– I hans fall är vi i en situation där en person säger en sak och 23 personer säger en annan. En situation där vår tränare är anklagad, säger Beppe Marotta.

Avstängningen innebär att Juventus får klara sig utan Conte på matchdagar, men han ska dock kunna träna laget som vanligt i veckorna. Avstängningen kommer att gälla till den 9:e juni 2013.
Det har spekulerats i om Conte därmed kommer få lämna. Men Juventus gör klart att de kommer behålla honom.

”Varje match blir som en examen”

– Antonio var huvudarkitekten som hjälpte oss till ligaguld och med tanke på att den moderne tränaren  i huvudsak är att styra gruppen åt samma håll, är vi övertygade om att hans jobb under veckorna är fundamentalt. Gruppen ser honom som en ledare och Juventus är en grupp mästare. Vi är övertygade om att det kommer täcka upp för hans frånvaro.

– Matchen varje vecka kommer vara som en examen för en student, som måste plugga dagarna före för att klara det.

Desto mer glädjande än beskedet om Contes avstängning är att spelarna Leonardo Bonucci och Simone Pepe frias från samma skandal.

Lecce flyttas ner

– Känslorna är bitterljuva. Det har varit en mardröm för killarna. Jag har följt dem under rättegången i Rom och såg två disorienterade killar i en miljö som inte hade någonting att göra med deras yrke. Vi tackar advokaterna för att de gjort bra i från sig i deras försvar.

I ”Calcioscomesse” får annars framför allt Lecce en tung dom över sig. Lecce och Grosseto flyttas nämligen ner från Serie B till Lega Pro. De får dessutom starta säsongen med sex, respektive tre, minuspoäng. Extra tungt för Lecce som ju åkte åkte ur Serie A i våras.

FOTNOT: Den 20:e augusti kommer eventuella överklaganden att behandlas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A