Napolis hårda straff efter skandalmatchen

Fyra avstängningar väntar

FOTBOLL

Två spelare utvisade, en tränare uppskickad på läktaren och en bojkottad prisutdelning.

Nu har Napoli fått ett hårt straff efter den stökiga Supercupfinalen.

Tränaren och tre spelare stängs av.

Ingenting gick Napolis väg i den italienska supercupfinalen mot regerande mästarna Juventus i lördags.

Napolitanerna förlorade inte bara matchen med 2–4 efter förlängning. Anfallaren Goran Pandev blev utvisad efter att ha förolämpat en av de assisterande domarna, strax därefter fick även Claudio Zuñiga rött kort. Tränaren Walter Mazzarri protesterade så vilt att han skickades upp på läktaren.

Medan Juventus jublade i konfettiregnet valde Napoli att låsa in sig i omklädningsrummet och bojkotta såväl media som prisceremonin.

– Alla får göra som de vill men precis som Italien stannade och såg Spanien ta emot bucklan i EM-finalen, och vi såg Napoli lyfta Coppa Italia-bucklan i våras, hade det varit sjystare av Napoli att stanna kvar, sa Juventusmittfältaren Claudio Marchisio till Football Italia efteråt.

Missar ligapremiären

Napoli straffas hårt efter skandalmatchen och får några tunga avbräck till ligapremiären. Goran Pandev och försvararen Andrea Dossena stängs av i två matcher, Claudio Zuñiga och Walter Mazzari i en. Dessutom kan italienska fotbollsförbundet komma att vidta åtgärder på grund av ceremonibojkotten.

Dossena stängs av för att han hotade en assisterande tränare i slutskedet av matchen.

Årets Serie A-säsong drar i gång den 25:e augusti och Napoli inleder med match mot Palermo dagen efter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A