Milans skryt: Han är bättre än Zlatan

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Milan anser sig ha hittat ersättaren till Zlatan Ibrahimovic.

På sin hemsida visar klubben stolt upp statistik som visar att Stephan El Shaarawy har gjort fem mål på fyra matcher – bättre än svensken.

Men den italienska storklubben har uppenbarligen blundat för Zlatans insatser i fjol.

Milan sålde Zlatan Ibrahimovic till Paris Saint–Germain i somras och efter det har den italienska klubben fått kritik för att de inte har plockat in en ersättare. Ligasäsongen startade också tungt för ”Rossoneri”, efter fyra matcher hade Milan åkt på tre förluster.

Det finns dock ett stort glädjeämne i Milan: Stephan El Shaarawy.

Yngste målskytten i CL

På onsdagskvällen blev anfallaren historisk som den yngste målgöraren i Champions League för den italienska klubben, han var 19 år och 342 dagar när han nätade.

I dag väljer Milan att stoltsera med El Shaarawys på sin officiella hemsida, på de fyra senaste matcherna har anfallaren stått för fem mål.

Då jämför Milan El Shaarawy med Zlatan och enligt Football Italia är det för att bevisa att svensken aldrig någonsin nådde ett sådant bra målsnitt i den italienska klubben.

Har samma snitt

De har valt att publicera fyra matcher av Zlatan under säsongen 2010/2011 där han gjorde fyra mål. Men den italienska klubben verkar ha missat flera av Zlatans insatser i fjol.

För ett drygt halvår sedan, i mars, var han stekhet i klubben.

Han gjorde tre mål mot Palermo, följde upp det med att bli mållösa i 0–3–förlusten mot Arsenal i Champions League för att sedan göra ett mål mot Parma och Lecce i de efterföljande matcherna.

Det betyder fem mål på fyra matcher, samma snitt som El Shaarawy.

”Aldrig lätt att spela med Ibrahimovic”

Anfallaren, som fyller 20 år den 27 oktober, har tidigare sagt att det aldrig var lätt att spela tillsammans med Zlatan.

– Ärligt talat så var det aldrig lätt att spela med Ibrahimovic. Du måste veta hur man hanterar honom. Om du inte passade bollen till honom så skällde han ut dig, eller så jäklades han med en efteråt, säger El Shaarawy.

FAKTA

Stephan El Shaarawys snitt:

23 september, 2012, Udinese-Milan 2-1 - 1 mål.

26 september, 2012, Milan-Cagliari 2-0 - 2 mål.

29 september, 2012, Parma-Milan 1-1 - 1 mål.

3 oktober, 2012, Zenit-Milan 2-3 - 1 mål.

Facit: Fem mål på fyra matcher.

Zlatan Ibrahimovics snitt:

3 mars, 2012, Palermo–Milan 0-4 - 3 mål.

6 mars, 2012, Arsenal–Milan 3-0 - 0 mål.

11 mars, 2012, Milan–Lecce 2-0 - 1 mål.

17 mars, 2012, Parma–Milan 0-2 - 1 mål.

Facit: Fem mål på fyra matcher.