Milan-kritik mot domarens insats

FOTBOLL

Det 161:a Milanoderbyt fick en oväntad matchhjälte när Walter Samuel gjorde matchens enda mål redan efter fyra minuter.

Efter matchen var Milans tränare, Max Allegri, missnöjd med domarinsatsen.

– Låt oss bara säga att han hade otur vid de avgörande situationerna i matchen, säger han till Sky Italia.

Kvällens heta derby på San Siro i Milano inleddes i ett rasande tempo. Redan efter tre minuter fick Inter frispark ute på vänsterkanten efter att Antonio Cassano rivits ned. Frisparken förvaltades av Esteban Cambiasso. Argentinaren slog ett långt inlägg mot bortre stolpen som Walter Samuel nickade upp i nättaket efter att Milan-keepern Christian Abbiati missbedömt bollbanan. Strax därefter fick en annan argentinare ett gyllene läge efter att Abbiati slagit en idiotpassning rakt på fötterna på Diego Milito. Anfallsesset fick två chanser att öka på Inters ledning men fick inte till avsluten.

Sågade domarens insats

Inledningen på matchen tillhörde utan tvekan Inter som hade det mesta av spelet och testade Milans backlinje upprepade gånger. De rödsvarta jobbade sig dock in i matchen och tog sakta men säkert över bollinnehavet. Kevin-Prince Boateng hade ett par farliga skott innan första halvleks mest omdiskuterade situation uppstod.

Urby Emanuelson jagade en lobbpassning i straffområdet medan Samir Handanovic i Inter-målet rusade ut för att avvärja.

De båda krockade och Handanovic gick i backen varpå Riccardo Montolivo kunde dundra in bollen i öppet mål. Jublet kom dock av sig då det visade att domaren redan dömt frispark för Inter.

– Jag har ingen aning vad domaren blåste för på Montolivos mål. Låt oss bara säga att han hade otur vid de avgörande situationerna i matchen, sa Milan-tränaren Max Allegri till Sky Italia.

Inter kunde gå till halvtidsvila med matchens enda mål.

”Lika dålig form som vi har”

Andra halvlek inleddes som den första avslutades med en omdiskuterad situation. Inters Yuto Nagatomo fick en boll på armen och drog därmed på sig sitt andra gula kort och Inter fick avsluta matchen med tio man.

Milan fotsatte att äga bollinnehavet men hade svårt att få till de riktigt heta målchanserna. Inters defensiv var solid. Med knappt tio minuter kvar ville Milan ha straff efter att Robinho krokat i med målskytten Walter Samuel. Domaren vinkade dock avvärjande.

– Det är skamligt att vi får ett antal domslut emot oss, men vi kan inte göra något åt det. Kanske är domaren i lika dålig form som vi är, säger Allegri.

Försvarade domaren

Inter-tränaren Andrea Stramaccioni höll dock inte med Allegri om att Milan fick domsluten emot sig.

– Det var ett svårt derby för domaren och han såg incidenterna på sitt sätt. Att spela med en man mindre i hela andra halvlek straffar dig rejält och det är oftast bättre att spela med elva man, säger Stramacciono enligt Football Italia.

Inter vinner matchen med 1-0 och är därmed åtta poäng före Milan i ligan samtidigt som man hänger på i toppstriden.

För Milan är det tyngre. Laget återfinns först på elfte plats.

– Självklart är det märkligt att se Milan på den nedre halvan av tabellen. Oturligt nog fick vi inget resultat idag trots att vi skapade många chanser och  vi blev återigen straffade på en fast situation, säger Allegri till Sky Italia.