Orden som fick Italien att jubla

Alla från tv-experten till chefskocken vill ha Zlatan tillbaka

SAKNAD Milan har haft det tungt sedan man sålde Zlatan Ibrahimovic till Paris Saint-Germain i somras. Den italienska storklubben ligger elva i Serie A med sju poäng efter sex matcher. Kan ”Ibra” återvända en vacker dag?Foto
FOTBOLL

Zlatan kan tänka sig att en dag återvända till Milan.

Ett uttalande som blev huvudnyhet i Italien i går.

– Alla skulle jubla om han kom tillbaka, säger tv-profilen Luca Tommasini på SKY Sport.

SKY Sport, RAI och Mediaset – i går kväll toppade alla de italienska fotbollssändningarna med nyheten om vad Zlatan sagt på det svenska landslagslägret.

Att han någon gång i framtiden kan tänka sig att komma tillbaka till Milan och att han har kvar varma känslor för klubben. Uttalandet fick enorm uppmärksamhet liksom orden ”om de behöver hjälp så finns jag där”.

– Ibrahimovic var italiensk fotbolls stora stjärna under sju år. Klart att han saknas, säger Marco Pasotto, Milan-expert på Gazzetta dello Sport och tillägger:

– Det här är väldigt fina ord som alla tycker om att höra i Milan-lägret.

Gazzettan slår i dag upp nyheten stort i tidningen och toppade i går kväll sin sajt med en artikel om Zlatans uttalande. Nyheten slogs upp stort även i Corriere della Sera, La Repubblica och andra dagstidningar.

”Menar det han säger”

Sportbladet pratade i går kväll med profilen Luca Tommasini på SKY Sport 24 som toppade sändningarna med nyheten om Zlatans kärleksförklaring till Milan – med kommentarer från Sverige.

– Det är en stor nyhet här. Alla vet ju också att Ibra aldrig säger något han inte menar. Även om han trivs i PSG nu kanske han vill tillbaka till Italien en dag, säger Tommasini.

Snackades i timmar

I Radio Sportiva diskuterades den förre Milan-stjärnans uttalanden i timmar med kommentarer från alla håll. Många i Italien hoppas på att Zlatan vill återvända och avsluta karriären där.

– Vi saknar en ledartyp. Hade Ibra varit kvar hade det inte gått så här illa, säger en person i Milan till Sportbladet.

Klubbens presschef Giuseppe Sapienza var glad över Zlatans varma ord om Milan.

– Vi känner likadant för Ibra.

Till och med Milans chefskock, även kock åt Silvio Berlusconi, Michele Persichini, ringde till Sverige för att kontrollera att Zlatan verkligen sagt så.

– Jag blev så glad när jag hörde det! Alla här saknar honom. Jag minns hur han alltid tackade mig för maten och en gång ville han ha en bild på oss ihop. Han trivdes här hos oss, Italien är Ibras land. Vi hoppas få se honom här i framtiden igen. Dörrarna står öppna för honom.