Napoli i stor skandal – kan fråntas poäng

Legendarens bror utpekad

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Tvåan i Serie A Napoli riskerar att tappa i guldstriden.

Enligt brittiska The Guardian och BBC utreds klubben för en misstänkt läggmatch 2010.

Nu kan laget fråntas inspelade poäng i tabellen.

Italiensk fotboll fortsätter att skakas av spelskandaler. Enligt brittiska The Guardian och BBC bekräftar italienska fotbollsförbundet att ligatvåan Napoli utreds för en misstänkt läggmatch.

Dåvarande målvakten Matteo Gianello ska ha försökt påverka utgången av mötet med Sampdoria den 16 maj 2010. Napoli förlorade matchen i säsongen 2009-10 års sista omgång med 1-0.

Cannavaro utpekad

Dessutom står försvararna Paolo Cannavaro (bror till legendaren och världsmästaren Fabio Cannavaro) och Gianluca Grava åtalade för att inte ha rapporterat incidenten.

– Napolis förre spelare Matteo Gianello och den hos förbundet registrerade fotbollstränaren Silvio Giusti anklagas för att ha brutit mot sportens etiska regler. De är båda anklagade för att ha försökt påverka resultatet i matchen för att säkra en seger åt Sampdoria i utbyte mot pengar. De anklagas också för att ha försökt få med sig Paolo Cannavaro och Gianluca Grava som båda ska ha avböjt, skriver italienska fotbollsförbundet på sin hemsida.

Riskerar poängavdrag

Enligt The Guardian riskerar Napoli, för närvarande tre pinnar efter Juventus i ligatoppen, nu poängavdrag.

Nyheten slår hårt mot Serie A där bland annat just Juventus manager Antonio Conte redan är avstängd i fyra månader, förkortat från första domen på tio månader, för att inte ha rapporterat en incident under sin tid som manager för Siena, då i Serie B, under säsongen 2010-2011.

ARTIKELN HANDLAR OM