Sneijder portad från matchspel

Foto: AP
FOTBOLL

Wesley Sneijder stängs av från spel med Inter.

Klubben kräver att 28-åringen sänker sin lön – eller lämnar klubben.

– Klubben och coachen har tagit ett gemensamt beslut att spelaren inte kommer spela innan han bestämt sig, säger sportchefen Marco Branca till Sky Sport Italia.

2009/10 tog Wesley Sneijder trippeln med Inter och jagades intensivt av Manchester United. 28-åringen valde ändå att förbli Inter trogen och belönades med en lön på 52 miljoner kronor per säsong. Något som nu blivit en börda för klubben.

Har fått Twitter-förbud

Mittfältaren har inte spelat sedan i september – trots att han själv hävdat att han rent fysiskt varit redo. Samtidigt har klubben förbjudit Sneijder att använda sig av det sociala mediet Twitter.

Nu avslöjar sportchefen Marco Branca den egentligen anledningen till Sneijders frånvaro. Holländaren är avstängd från matchspel tills han tagit ett beslut om sin framtid.

– Klubben och coachen har tagit ett gemensamt beslut att spelaren inte kommer spela innan han bestämt sig, säger Branca till Sky Sport Italia.

Jagas av City, United och Anzhi

Inter kräver att Sneijder går med på en lönesänkning innan han får komma tillbaka till matchspel.

– Han är en del av vår historia och vi bryr oss om honom men vi pratar om en nödvändig justering av hans kontrakt. Vi kommer att ge honom och hans agenter tillräckligt med tid för att utvärdera vårt förslag. Så beslutet att inte använda spelaren är taget med anledningen av väntan på en mer avslappnad och tydlig situation, säger Branca.

Enligt italienska medier är det inte troligt att Sneijder kommer att gå med på lönesänkning. En tänkbar utveckling är istället att holländaren lämnar Inter i januari.

Intresse ska finnas från Manchester City, Manchester United och ryska Anzhi. Om Sneijder går följer han i Lucio, Maicon och Julio Cesars fotspår som alla lämnade Inter i somras när klubben nu jobbar för att sänka sina lönekostnader.