Nu kan Bendtner få sparken från Juventus

”Borde hålla på med rehabilitering”

”Det var en lugn natt…”, skrev Bendtner på sin Twitter i helgen.
FOTBOLL

Nicklas Bendtner, 25, greps av polisen för rattfylleri.

Nu kan dansken få sparken från Juventus.

– Han borde hålla på med rehabilitering, säger klubbdirektören Giuseppe Marotta enligt Ekstra Bladet.

Det var natten till söndag som en alkoholpåverkad Nicklas Bendtner körde mot körriktningen i centrala Köpenhamn och greps av polisen.

”Kära vänner, jag bötfälldes för en mindre rattfylla i natt. Det var en lugn natt, men jag vill verkligen be om ursäkt till alla mina vänner och fans”, skrev Bendtner på Twitter.

Enligt BT.dk visade anfallarens utandningsprov 1,46, alltså tre gånger så hög promillehalt som är lagligt i Danmark. Därmed riskerar Bendtner att bli av med körkortet i tre år och få böter runt 3,4 miljoner kronor, enligt Ekstra Bladet.

Irriterad

Nu uppger danska sporten.dk att Juventus har anlitat en advokat som ska undersöka om det finns någon möjlighet att sparka anfallaren efter rattfyllan. Den italienska klubbledningen är extra irriterad på 25-åringen eftersom han inte informerad om vad som hade hänt, de fick läsa om det i tidningen.

– Han ska befinna sig på Vinovo och hålla på med rehabilitering, ska Juventus klubbdirektör Giuseppe Marotta har sagt när han fick höra om rattfyllan, enligt Ekstra Bladet.

Kan återvända

Om Bendtner, som är i Danmark för att återhämta sig från lårskadan, sparkas från Juventus kommer han återvända till Arsenal där han har kontrakt.

– Vi gör inga uttalanden angående Nicklas Bendtner. Vi pratar inte om spelarnas privatliv. Nu äger myndigheterna frågan, säger Arsenals informationschef Mark Gonella enligt sporten.dk.

– Han kommer tillbaka till Arsenal där han har kontrakt om han får sparken från Juventus.

På frågan om ”Gunners” står redo med öppna armar om Bendtner kommer tillbaka svarar informationschefen inte speciellt positivt.

– Det sa jag inte, säger han.