Uppgifter i natt: De jagar Zlatan

Italienska uppgifter: Ibrahimovic står överst på önskelistan

1 av 9
FOTBOLL

ROM. Zlatan åter i Juventus.

Det uppges vara en av punkterna på Juve-ledningens önskelista.

Den italienska storklubben sägs sondera möjligheterna för att kunna värva Zlatan.

Juventus är tillbaka på den italienska fotbollstronen.

Och landets mäktigaste klubb planerar nu att satsa ännu mer inför nästa säsong.

Målet är att bli en av Europas allra främsta klubbar på nytt, fullt på nivå med lag som Barcelona, Real Madrid, Bayern München och Manchester United.

Ett led i den satsningen är stora värvningar och bland de namn som nämns finns Zlatan Ibrahimovic.

Uppgifter har cirkulerat ett tag om Juventus önskan om att återfå ”Ibra”.

Även Rooney intressant

Nu bekräftar källor i Juve att ett konkret intresse föreligger. Enligt uppgifter till Gazzetta dello Sport, som Sportbladet fått ta del av på förhand, är Zlatan det mest intressanta namnet på en lista av tänkbara anfallare.

Ett annat är Wayne Rooney.

– Juves ledning funderar på hur man ska lösa den ekonomiska biten. Ibra har en väldigt hög lön i PSG. Men om man få köpa honom till ett bra pris, just för att fransmännen då slipper hans lön och problemen kring skatten, då kan det jämna ut sig, säger en källa i Turin och fortsätter:

– Då kan Juve få en spelare av Ibras kaliber för en mindre summa än en annan anfallare och då gör det inte så mycket om lönen är högre.

Zlatans agent Mino Raiola träffade nyligen Juventus klubbdirektör Beppe Marotta för att prata andra spelarärenden. Men man ska då också ha diskuterat Zlatan.

Juventus ledning uppges se Zlatan som perfekt för storsatsningen där Champions League-seger är det främsta målet för nästa säsong.

”Det tar två dagar...”

– Ibra har erfarenheten och enormt kvalitet och är bara 31 år och hur stark som helst. Och i Italien är han en gud, säger en källa i Turin.

Att Zlatan lämnade Juventus 2006 i samband med calciopoli-skandalen är inget ledningen bryr sig om, enligt Mirko Graziano, chef för Gazzetta dello Sports Juventus-redaktion.

– De bryr sig bara om att vinna och Ibrahimovic är en vinnare. Fansen? Det är samma sak för dem. Det tar två dagar, sen har de förlåtit allt och är bara överlyckliga över att ha honom tillbaka.