Får kritik för sitt firande

Stefano Pioli: Han måste visa mer respekt

FOTBOLL

Antonio Contes glädje visste inga gränser efter Juventus blytunga seger borta mot Bologna.

Men kanske överdrev han i sitt firande, det menar i alla fall Bologna-tränaren Stefano Pioli.

– Han måste visa mer respekt, säger han.

Foto: SCANPIX

Allt går som på räls för Juventus just nu. Laget är i kvartsfinal i Champions League för första gången sedan 2006 och i ligan rullar segertåget vidare.

Efter en ny trepoängare, den 20:e totalt för säsongen, skiljer hela tolv poäng ner till tvåan Napoli.

Då valde tränaren Antonio Conte att fira vilt. Han sträckte armarna i luften, vrålade ut sin glädje och skickade slängkyssar mot kameran.

– Contes firande var lite väl överdrivet kan jag tycka. Man måste visa respekt även efter en seger. Vissa saker får du bara inte göra, säger Bologna-tränaren Stefano Pioli enligt Football-Italia.

"Stör sig på att vi vinner"

"Juve"-tränaren själv är oförstående till kritiken, för att uttrycka det milt.

– Om jag inte ens får kommunicera med mina egna fans och fira med dem, berätta då för mig vad jag får göra? Folk stör sig på att vi vinner. Jag får väl be om ursäkt, men jag tycker inte att jag visade bristande respekt mot någon. Vi ser så mycket skit i dagens fotboll, fans som stenar bussar och sjunger hatramsor, så vad är problemet om jag vill fira med mina fans?, frågade han sig.

Duon säkrade segern

Tränaren fick se sitt lag punktera matchen med två mål i den andra halvleken.

Först hittade Claudio Marchisio fram till Mirko Vucinic som lirkade in sitt sjunde mål för säsongen. Och med 20 minuter kvar att spela slog de till igen. Då var det Vucinics tur att servera Marchisio och landslagsmannen kunde enkelt rulla in 2-0 vilket också blev matchens sista mål.

– Juventus flyger fram just nu. Vi håller på att uppnå något stort men vi måste fortsätta kämpa. Det här var ett stort steg mot titeln, men vi måste springa över mållinjen och det är nio matcher kvar att spela, säger Conte som även såg till att få det sista orden i gnabbet mellan honom och Pioli.

– Jag vann. Jag är på väg att vinna en till Scudetto och han menar att jag visar bristande respekt? Kyssen mot kameran var en spontan grej och den var riktad mot min dotter, säger han.

Segern gör att 12 poäng skiljer ned till tvåan Napoli. Marginalen kan dock kapas till nio redan på söndagen. Då möter Napoli Atalanta.

FAKTA

Bologna–Juventus 0–2 (0–0)

0–1 Mirko Vucinic (62), 0–2 Claudio Marchisio (73).

Publik: 34 415.

Mikael Antonsson spelade hela matchen för Bologna.

Catania–Udinese 3–1 (0–0)

1–0 Alejandro Gomez (49), 2–0 Alejandro Gomez (67), 3–0 Francesco Lodi (71), 3–1 Muriel (81).

Utv, Catania: Alessandro Potenza (57).

Publik: 12 000.

Mathias Ranegie blev inbytt i den 79:e minuten för Udinese.

ARTIKELN HANDLAR OM