Di Natales kovändning?

Klubbens kanske mest framstående genom tiderna kan stanna trots allt

Foto: Scanpix.
Antonio Di Natale, Udinese.
FOTBOLL

Det var inte länge sedan som den 36-årige Antonio Di Natale utannonserade sitt kommande sommaravsked från Udinese, efter tio år och närmare tvåhundra mål för klubben.


– Jag har gjort fler mål än jag haft middagar med min fru, medgav då en sorgsen Di Natale till Sky Sport Italia.

Beslutet gäller ännu, eller?


Det oförväntade beskedet delades med media efter en tung 3-1-förlust hemma mot Hellas, under en period då Udinese närmade sig nedflyttningsstrecket med stormsteg – och Di Natale kontinuerligt misslyckades med att finna målet. Men sedan dess har klubben ryckt upp sig, tagit en trettondeplats i Serie A, semifinal i Coppa Italia – och samtidigt sett sin kapten få en nytändning.

”Får se vad som sker”

Kanske har allt detta fått Di Natale på andra tankar, för efter ett sjunde ligamål och sammanlagt 3-0 mot Chievo under lördagen så existerade en viss ovilja att bekräfta det omtalade pensionsbeslutet.


– Pension? Jag vill ha roligt under ytterligare tre månader, sedan får vi se vad som sker, berättar Di Natale för Sky Sport Italia.

Antonio Di Natale väljer därefter att kvickt ändra ämnet tillbaka till lördagens nyss nämnda trea mot Chievo. Ett resultat som placerar klubben på trettonde plats i Serie A.


– Vi är glada för oss själva och för fansen. Laget förtjänar ett par till pinnar i tabellen, men vi gör framsteg för var dag som går. Låt oss nu njuta av denna vinst och från och med imorgon tänka på semifinalen i Coppa Italia, avslutar Antonio Di Natale.

Semiretur väntar

På tisdag kväll spelar Udinese för ett avgörande mot sin semifinalmotståndare Fiorentina. Det första mötet slutade 2-1 i de förstnämndas favör. Den slutgiltiga vinnaren går i sin tur direkt till final, där någon av onsdagens kämpar Roma och Napoli står för motståndet.

FAKTA

Resultat:

Udinese–Chievo 3–0 (0–0)

1–0 Antonio Di Natale (56), 2–0 Bruno (74), 3–0 Agyemang Badu (86).

Publik: 13 000.

Fiorentina–Atalanta 2–0 (1–0)

1–0 Josip Ilicic (16), 2–0 Rafal Wolski (86).

Utv, Atalanta: Luca Cigarini (81).

Publik: 30 000.

ARTIKELN HANDLAR OM