Svaret efter tårarna – en Cantona-reaktion

Balotelli efter osannolika fullträffen: Ni rotar för mycket

FOTBOLL

Han grät efter att ha blivit utbytt mot Napoli.

Nästan lika nedslagen såg Mario Balotelli ut mot Bologna.

Skillnaden: Han hade precis gjort ett av sin karriärs vackraste mål.

När Mario Balotelli byttes ut 73 minuter in i förlustmatchen mot Napoli grät 23-åringen öppet på bänken.

– Det kan bli sådana känsloyttringar ibland. Jag ser ingenting onormalt med det. Jag har varit med om det själv, sa managern Clarence Seedorf till Mediaset.

Friberg debuterade

I fredagens möte med Bologna gjorde anfallaren precis raka motsatsen – han visade inga känslor alls. Detta trots att Balotelli gjorde ett makalöst vackert mål som också blev matchens enda. En reaktion värdig legendaren Eric Cantona som är berömd för sin närmast oberörda målgest.

23-åringen dundrade in ett långskott från omkring 30 meter upp mot det bortre krysset. Detta inför ögonen på bland annat svenske Erik Friberg som fick debutera för Bologna efter 89 minuter.

– Jag såg att målvakten var en bit ifrån sin linje så jag tog i med full kraft och som tur var gick den in. Det är ett bra mål. Men det var ingen bra insats av oss i dag. Allt annat än det, säger Balotelli till Sky Sport Italia.

Målet för flickvännen

Efter målet kommenterade också 23-åringen uppgifterna att han grät mot Napoli eftersom han misslyckats att göra ett mål för sin dotter Pia.

– Folk rotar för mycket i mitt privatliv och jag rekommenderar att ni undviker det. Jag är en landslagsanfallare så alla borde lämna mitt privatliv i fred.

Vem dedikerar du målet i kväll till?

– Jag säger glad alla hjärtans dag till min flickvän Fanny, som jag älskar väldigt mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM