”Berlusconi ringde mig”

Milan vill ha tillbaka veteranen – som nobbar

FOTBOLL

Andrea Pirlo spelade för Milan i ett drygt decennium innan han gjorde flytten till Juventus på en fri  transfer under sommaren 2011.

Nu sitter han återigen på ett utgående kontrakt – och berättar att Milan vill ha tillbaka honom.

– Berlusconi ringde mig, säger till italienska La Stampa.

En återkomst till Milan?

Det senaste året har flyttryktena kring den alltid så uppskattade världsmittfältaren ökat, med Milan, men också Real Madrid som stora intressenter. Nu går en bestämd Pirlo ut och kommenterar det  ihärdiga snacket.

– Silvio Berlusconi ringde, men jag kommer inte att återvända till Milan. Real Madrid? Jag har aldrig talat med dem. Som vanligt hör jag hur det är med Ancelotti, men inte gällande fotboll eller övergångar. Alla omständigheter är rätt för att jag ska stanna i Juventus. Klubben växer och vi kan åstadkomma stora saker. Jag har talat med ledningen och vi ska mötas och definiera detaljerna, men  det är så många matcher att spela just nu och det är bättre att lägga fokus på dem, säger Pirlo.

Slutar – i landslaget

Veteranen berättar också om titelracet Juventus just nu leder, samtidigt som han avslöjar att stundande världsmästerskap i Brasilien troligen blir hans avsked till det italienska landslaget.

– Jag fyller 35 och det är endast rätt att låta andra växa in i sina roller. Men såklart, i fall jag behövs är det inga problem. Så fort jag inser att jag inte längre är kapabel till att göra vissa saker så är jag den förste som kommer kliva åt sidan.

Ligatiteln?

– Vi är medvetna om att titeln ligger i våra händer, för vi har ett övertag, men Roma spelar väl och det kommer bli en kamp till slutet. Därför kan vi inte tappa poäng längs vägen, avslutar Andrea Pirlo.

Juve leder serie A, sex poäng före Roma med 24 av 38 omgångar spelade.

ARTIKELN HANDLAR OM