”Han verkar nervös”

Toppstridens tränare i ordkrig

Foto: Scanpix.
Rudi Garcia, Romas tränare.
FOTBOLL

Ger motståndarna inte allt mot Juventus?

Ordkriget är i full gång inför Serie A:s sista omgångar, och än så länge har Roma-tränaren Rudi Garcia sista ordet.

– Antonio Conte verkar lite nervös, säger han enligt Football Italia.

Roma har radat upp segrar såväl i inledningen av säsongen som i avslutningen, men kommer ändå inte i kapp seriesuveränen Juventus.

Med tre matcher kvar av Serie A har huvudstadslaget fem poäng upp till förstaplatsen, men den 35:e ligaomgången är inte fullbordad förrän Juventus tagit sig an bottenlaget Sassuolo i kväll.

Inför bortamötet har försnacket handlat om de två lagens tränare. Ett ordkrig är i full gång sedan Roma-bossen Rudi Garcia kritiserat ”Juves” motståndare för att inte ha gett allt på planen.

Nu svarar kollegan Antonio Conte på sitt eget sätt.

”Förvånad”

– Jag blev förvånad över Garcias kommentar, den är väldigt provinsiell ur alla synvinklar. Jag ser det också som respektlöst mot lagens tränare, spelare och supportrar som kommer till vår arena - utan att ge allt? Alla som möter Juventus gör sitt livs match, säger Conte enligt Football italia.

Det dröjde inte länge innan Garcia besvarade Contes kommentar.

– Conte verkar lite nervös, men jag har inget mer att säga om det, säger han till Sky Sports Italia.

Roma-tränaren, som i dag tog emot Giuseppe Prisco-priset för sin lojalitet, rättvisa och vänskapliga attityd, var mer villig att prata om det positiva.

Vidal på bänken

– Jag vill bara njuta av den här dagen, det är allt. De här tio månaderna i Roma har varit en ära för mig. När det gäller toppstriden har vi inte ödet i egna händer, utan vi får se vad som händer i kväll, säger Garcia.

Han lär se matchen och hoppas att Juventus tappar poäng mot Sassuolo. Serieledaren kommer till spel med en Carlos Tevez som gjorde hattrick senast lagen möttes.

Mittfältaren Arturo Vidal lär börja på bänken på grund av skada och den centrala triangeln utgörs i stället av Claudio Marchisio, Paul Pogba och Andrea Pirlo.