Är det här din lärjunge, Zlatan?

Magiskt mål av Menez

FOTBOLL

Klackmål brukar vara synonymt med Zlatan Ibrahimovic.

Inte den här gången.

Milans Jeremy Menez har stulit alla rubriker efter sitt mästerliga klackmål i gårdagens möte med Parma.

Jeremy Menez gjorde två av Milans mål.

Jeremy Menez är den typen av spelare som alltid haft kapacitet att bli en av de största, men som alltför ofta varvar topprestationer med plattmatcher. Därför har karriären varit upp och ner.

Han lämnade Monaco 2008, men lyckas inte finna stabiliteten i Roma. Resan fortsatte till Paris Saint-Germain, där han blev klubbkamrat med Zlatan Ibrahimovic, och numera spelar 27-åringen i Milan.

Innan han lämnade Frankrike verkar dock Menez ha lärt sig ett och annat av PSG:s supersvensk. I går bjöd fransmannen nämligen på ett fantastiskt klackmål när Milan slog Parma med 5-4.

"Möjligen magi"

Menez utnyttjade en försvarstabbe och snappade upp bollen. När målvakten kom ut petade han den åt ena sidan och stack åt andra, innan han tog en löpning mot bortre stolpen med sin blixtrande snabbhet.

Han gjorde allt för att hinna i kapp bollen, och lyckades. Minst sagt.

Menez klackade bollen som om han spelade på gatan och lyckades få upp den tillräckligt för att se den lyfta över målvaktens utsträckta händer.

Målet har fått flera tidningar att hylla den franske dribblern. USA Today kallar det ”ett av årets galnaste mål” och frågar sig hur Menez kunde få upp bollen så högt, med svaret ”möjligen magi”.

"Försöker göra allt"

NBC talar om en Menez som skiner, känd för sin strålande teknik.

Den mästerliga prestationen var ändå inget som Menez ville lägga krut på när han mötte pressen efter matchen.

– Laget visade prov på mod och gav aldrig upp. Jag försöker bara göra allt jag kan för att hjälpa laget och i slutändan är det bara segern som räknas, sa fransmannen till Sky Sport Italia.

Milan vann den svängiga matchen med 5-4 och går upp i serieledning, tätt följda av Roma och Juventus som har lika många poäng men sämre målskillnad.

FAKTA

Parma–Milan 4–5 (1–3)

0–1 Giacomo Bonaventura (25), 1–1 Antonio Cassano (27), 1–2 Keisuke Honda (38), 1–3 Jeremy Menez (45 str), 2–3 Felipe (51), 2–4 Nigel de Jong (68), 3–4 Alessandro Lucarelli (73), 3–5 Jeremy Menez (79), 4–5 Mattia de Sciglio (89).

Utv, Parma: Felipe (78). Milan: Daniele Bonera (58).