Två pärlor – men vilken är snyggast?

Drömmålen i Serie A

1 av 2
FOTBOLL

En frispark av Miralem Pjanic

En cykelspark av Pablo Osvaldo.

Gårdagens Serie A-omgång bjöd på två pärlor – men frågan är vilken som glittrar mest?

Juventus tog ännu en seger efter 3-0 mot Cesena, men gårdagens Serie A-omgång innehöll så mycket mer än svartvita suveräner som slår rekord efter rekord.

Fotbollsälskarna fick nämligen se två drömmål på två olika arenor, av två spelare som för bara två år sedan var lagkamrater.

Miralem Pjanic skickade Roma till sjunde himlen med en fantastisk frispark och Pablo Daniel Osvaldo visade vägen för Inter med en cykelspark.

Nu är frågan vilket mål som är snyggast.

Lärt sig av Juninho?

Vi börjar med Pjanic. Den lille bosniske trollkarlen gjorde sig redo för skott precis utanför straffområdet när matchen gick in i slutminuterna.

Pjanic, som sägs ha lärt sig frisparksskyttet av mästaren Juninho under tiden i Lyon, skruvade in bollen med en perfekt blandning av kraft och känsla.

Därmed såg han till att Roma punkterade Parmas lungor och luften gick ur ett uppgivet hemmalag som tidigare i matchen kvitterat gästernas ledning.

Roma vann med 2-1 och fortsätter gå jämsides med Juventus, som leder ligan med ett måls marginal efter fyra omgångar.

Vind i Inter-seglen

Samtidigt har Inter inlett säsongen starkt och målglatt, och det är alltså Osvaldo som är en av frontfigurerna.

I går såg han först till att ge sitt hemmalag ledningen med en läcker cykelspark, innan han ordnade frisparken som Hernanes smällde in.

Atalanta var ett slaget lag och Inter klättrar upp till tredjeplats, med tio mål gjorda än så länge. Endast lokalkonkurrenten Milan kan matcha den målskörden, men de rödsvarta har släppt in hela åtta mål till skillnad från Inters ett.

Så vem gjorde det snyggaste målet, Osvaldo eller Pjanic? Bedöm själva.